Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kubiš o kandidatúre: Som pripravený ísť do súboja s kýmkoľvek
Zdielať na

Kubiš o kandidatúre: Som pripravený ísť do súboja s kýmkoľvek

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý minister zahraničných vecí a diplomat Ján Kubiš, ktorý pôsobil ako minister vo vláde Roberta Fica v rokoch 2006 až 2009 oznámil záujem kandidovať v prezidentských voľbách. V rozhovore pre TV JOJ uviedol, že by rád vyzbieral 15 000 podpisov a uchádzal sa o palác ako občiansky kandidát, no myslí si, že na to už nie je čas. Snaží sa preto získať 15 podporovateľov v parlamente.

Kubiš uviedol, že si mapuje situáciu v spoločnosti aj v rozložení politických síl. "Rád by som to urobil, no človek musí robiť tak, aby to malo určitú šancu na úspech. Do vopred prehraného boja nemá význam ísť. Som pripravený ísť do súboja s kýmkoľvek, pokiaľ budem cítiť, že je na to spoločenská objednávka," povedal na otázku, či je jeho kandidatúra už stopercentná. 

Kubiš priznal, že sa bude snažiť osloviť vedúcich predstaviteľov politických strán, ktoré sú v parlamente a niektorých, ktoré sú mimo parlamentu. "Mojím pôvodným zámerom, ktorého sa stále nevzdávam i keď je veľmi nerealistický, je byť občianskym kandidátom a získať 15 000 platných podpisov, no ako vidíte, na to už čas skoro nie je. Po druhé chcem byť určite nezávislým kandidátom s podľa možností podporou širšieho spektra politických strán, keby som išiel cez parlament," uviedol. 

Diplomatickú kampaň vylúčil

"Moja kampaň bude politická, toto nie je diplomacia,toto je politika," uviedol Kubiš na otázku o spôsobe vedenia kampane. Dodal tiež, že nemá vytipované strany, o ktorých hlasy stojí, pretože mu vraj niektorí už naznačili, že svoju podporu prisľúbili iným kandidátom. "Beriem to ako veľmi korektný a konzistentný postoj z ich strany," povedal Kubiš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy