Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poškodeniu autobusu MHD predchádzal konflikt dvoch šoférov
Zdielať na

Poškodeniu autobusu MHD predchádzal konflikt dvoch šoférov

BRATISLAVA / V utorok, krátko po jednej hodine, polícia prijala oznámenie o poškodení autobusu, ktorý sa nachádzal na križovatke Prievozskej ulice a Mlynských Nív. Poškodeniu mal predchádzať konflikt medzi šoférom autobusu MHD a šoférom osobného auta. Podľa dopravného podniku došlo k streľbe, tú ale polícia zatiaľ nepotvrdila.

Informáciu ako prvý zverejnil Nový čas. Vodič MHD podľa informácií denníka stál s vozidlom na Prievozskej ulici pred križovatkou s Košickou ulicou v pravom pruhu, ktorý je vyhradený pre autobusy. Po jeho ľavej strane malo zastaviť auto, ktorého vodič mal poškodiť autobus. "Streľbou poškodené sklo zranilo vodiča na oboch rukách. Privolaná RZP ho ošetrila na mieste a bol stiahnutý zo služby," povedala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Podľa zdroja TV JOJ mal vodič autobusu neskôr tvrdiť, že nespáchal žiadny dopravný priestupok a tesne pred udalosťou obiehal dopravnú nehodu. Na mieste krátko po 13. hodine zasahovala aj polícia. "Podľa doterajších informácií mal poškodeniu predchádzať incident medzi vodičom osobného motorového vozidla značky Fiat Punto a vodičom autobusu MHD. Po nedorozumení mal vodič osobného vozidla doposiaľ neznámym predmetom poškodiť bočné okno, situované na strane autobusu," povedala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Informáciu potvrdila aj polícia na sociálnej sieti.

Po nedorozumení mal vodič osobného vozidla  doposiaľ neznámym predmetom poškodiť bočné okno situované na strane vodiča autobusu. V čase poškodenia stál autobus smerujúci do centra mesta pred hranicou križovatky. Následkom poškodenia neznámym predmetom došlo k rozbitiu skla, ktoré ľahko zranilo vodiča autobusu. Okrem vodiča autobusu, ktorý bol zdravotníkmi ošetrený na mieste, k zraneniu cestujúcich ani ďalších osôb nedošlo. Policajti vykonávajú všetky potrebné úkony za účelom vypátrania páchateľa a objasnenia všetkých okolností celého incidentu.

Vodič podľa dostupných informácií utrpel zranenia na oboch rukách. Privolaní záchranári ho ošetrili na mieste, do služby už ale nenastúpil. Ostatní cestujúci zranení neboli. 

Nie je to po prvýkrát čo došlo k napadnutiu vodiča MHD v Bratislave. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy