Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Andreja Danka v strane SNS vyzývajú, aby kandidoval na prezidenta
Zdielať na

Andreja Danka v strane SNS vyzývajú, aby kandidoval na prezidenta

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predsedu Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany (SNS) Andreja Danka presviedčajú kolegovia, aby kandidoval za prezidenta Slovenskej republiky. Danko to potvrdil v relácii rádia Expres.

Národniari podľa Danka predstavia vlastného kandidáta na post prezidenta 10. januára budúceho roka. "Áno, samozrejme, že ma vyzývajú. Desiateho januára sa vyjadríme, pretože myslím si, že 15 podpisov členov SNS stačí," povedal Danko v relácii v rádiu Expres.

​Ten sa tiež domnieva, že súčasný prezident Andrej Kiska nakoniec bude opätovne kandidovať. Šéf národniarov by si prial prezidenta, akým je Miloš Zeman v Českej republike. "Želám si, aby Slovensko malo prezidenta, ako je Miloš Zeman, ktorého prijímajú svetoví lídri, ktorý má múdrosť, charizmu," doplnil Danko. Presný termín prezidentských volieb zatiaľ nie je známy, prvé kolo musí byť najneskôr deviateho marca budúceho roka.

Šéf SNS hodnotil aj situáciu na Ukrajine, ktorá si podľa neho vyžaduje rozvahu. Podľa jeho slov nie je potvrdená zodpovednosť Ruskej federácie za incident a najdôležitejší je mier. "Už nás raz Ukrajina jedným údajne mŕtvym novinárom oklamala. Bojím sa, aby sa niektorí ľudia s nami nehrali. Dôležitý je mier medzi Ukrajinou a Ruskom a tam by sa Organizácia spojených národov (OSN) mala prebrať, nie pri migrácii," doplnil.

Pozrite si reportáž o situácii na Ukrajine: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy