Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pellegrini a golier. Na verejnosti ho nenosí, cíti sa v ňom nekomfortne
Zdielať na

Pellegrini a golier. Na verejnosti ho nenosí, cíti sa v ňom nekomfortne

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Pred pára týždňami sa premiérovi stala osudným výjazdové rokovanie vlády na východe Slovenska. Služobnému autu vbehol do cesty jeleň a Peter Pellegrini musel vyhľadať lekársku pomoc. skončil podstatne lepšie ako ten jeleň. Len s golierom na krk. Napriek tomu ho s ním nik nevidel.

​Koncom októbra dorazil premiér na rokovanie vlády s meškaním. A po zrážke s jeleňom síce celú vládu odmoderoval a zvládol aj tlačovú besedu - napriek tomu, však vyhľadal miestnu nemocnicu a neodišiel s prázdnymi rukami. "Nie je to nič vážne. Môže ísť len o ľahké podvrtnutie chrbtice, nič vážne. Vyfasoval som ako jediný medicínsky produkt - golier, ktorý si mám založiť, keď cestujem v aute," povedal po ošetrení premiér. 

Už pár dní na to ale premiér, napriek zraneniu absolvoval v aute nie práve krátkych presunov. Bol na oslavách storočnice 1. republiky v Prahe a tiež v Martine na oslavách výročia Martinskej deklarácie. V utorok absolvoval výjazdové rokovanie vlády v Skalici. Opäť v aute a opäť s golierom, ktorý nikto nevidel. "Nosím ho len v aute. Počas rokovania si v ňom nepripadám komfortne a nebolo to také vážne, aby som ho nosil 24 hodín," vysvetľuje premiér. 

CT podľa premiéra odhalilo staršie zranenie 5. a 6. stavca, a tak do budúcna sa tomu bude musieť venovať. "Aj ja patrím do generácie tablet, laptop a smartphone, a začíname mať IT krky, lebo stále pozeráme na ruky, posielame správy," vysvetľuje premiér. Ak aj zranenie chrbtice nie je vážne, odborník odporúča, nezanedbať to a na pár dní sa zamerať na presne mierené cvičenie. "Telo si pamätá tieto veci, keď sa mi niečo stalo a krčná chrbtica obzvlášť, lebo to ide hlava a horné končatiny, ktoré to ovplyvňuje. Keď to preženieme, lebo stav sa môže zhoršovať, už len to, že márne stresy, to zvýšené napätie tam je," povedal fyzioterapeut  Csaba Csolti.

"Bol som naučený pravidelne športovať, musím povedať, že keď som sa stal predsedom, to je predsa len taký nápor na človeka, že som sa ešte stále nevrátil do svojho pôvodného režimu. Ale mám v pláne si nájsť opäť čas na hýbanie sa, môžete byť, čo chcete, ale ak vám nebude slúžiť zdravie, tak je to o ničom," povedal Pellegrini. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy