Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sulík: Matovič môže v populizme súťažiť s Ficom
Zdielať na

Sulík: Matovič môže v populizme súťažiť s Ficom

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slovná prestrelka medzi opozičnými "bratmi" Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom zabrala miesto na sociálnej sieti. Týkala sa zmrazovania platov politikov. Zatiaľčo jeden si myslí, že vyššie platy si politici musia viditeľne zaslúžiť, druhý hovorí o populizme a príčine, že v parlamente sedia len poslušné figúrky.

Hnutie OĽaNO prišlo na októbrovej schôdzi s návrhom zmrazenia platov niektorým poslancom. Zabrániť tak chcú astronomickému navyšovaniu ich výplat. Dostávali by tak rovnakú sumu ako tento rok. 

Predsedovi opozičnej strany SaS Richardovi Sulíkovi ale už, zdá sa, došli nervy. K návrhu opozičného kolegu sa vyjadril na sociálnej sieti. "Roky platilo pravidlo, že plat poslanca je trojnásobok priemernej mzdy, až pred desiatimi rokmi niekto navrhol, aby sa plat poslancov zmrazil. Povedzme, že počas krízy áno (i keď aj tu je to nezmysel, lebo ak je kríza a nerastie/klesá priemerná mzda, tak rovnako nerastie/klesá aj plat poslanca)," povedal s tým, že v roku 2010 si dal veľkú námahu, aby platy opäť odblokovali. 

Poslušné figúrky 

Potom však podľa Sulíka prišiel ďalší populista, ktorý platy opäť zablokoval. Prstom ukázal na predsedu strany Smer-SD Roberta Fica. "Výsledok je, že do NR SR sa hrabú najmä ľudia neschopní alebo schopní všetkého," povedal Sulík a pozornosť obrátil aj na predsedu Obyčajných ľudí. "Možno to Ficovi a Matovičovi vyhovuje, že tam majú len poslušné figúrky." 

"Igor Matovič, to si naozaj nemôžeme ceniť prácu poslancov viac? Skús predstaviť nejakú reformu a potom pochopíš, ako je toto lacné," dodal na záver. 

Plat si nezaslúžia

Igor Matovič pokračuje v slovnej prestrelke na sociálnej sieti a reaguje na Sulíkové slová. Podľa neho by  líder SaS najradšej všetko vtesnal do excelovskej tabuľky. "Politici si vyššie platy nezaslúžia, dokedy budú v našom mene hospodáriť so stratou. Inak povedané, dokedy budeme vykazovať deficit v rozpočte, nechápem, za čo by sme sa mali odmeňovať," stojí si za svojim Matovič. 

uďom nijako nevysvetlíš, že poslanci si akurát teraz zaslúžia o 1 300 eur mesačne viac. Oni sú radi pridaným pár desiatkam eur na plate, tak skús sa na to pozrieť trošku aj ich očami," dodal, ako sa sám označil, Sulíkov opozičný brat. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy