Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
SIS mala o únose Vietnamca informovať najvyšších predstaviteľov. Ktorí to sú je tajomstvom
Zdielať na

SIS mala o únose Vietnamca informovať najvyšších predstaviteľov. Ktorí to sú je tajomstvom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V čase, keď do Moskvy letel vládny špeciál s vietnamskou delegáciou, nesmeroval tam žiaden súkromný let, ako to naznačil poslanec za SNS Karol Farkašovský. Vyplýva to z utorkového zasadnutia Výboru pre kontrolu SIS. Riaditeľ tajnej služby hovoril pred poslancami aj o inom, no pred novinármi utiekol.

Po tom čo sa SIS dozvedela, že by Slovensko mohlo byť zapletené do únosu vietnamského podnikateľa z Berlína, a to navyše pomocou slovenského vládneho špeciálu, šéfu tajnej služby Anton Šafárik informoval najvyšších vládnych predstaviteľov. Vyplynulo to z toho čo povedal poslancom na Výbore pre kontrolu činnosti SIS. "Akonáhle SIS získala informácie o tom, že Slovensko bolo možno zapojené alebo zneužité do tohto zavlečenia, v tom momente informovali viacerých vysokých ústavných činiteľov," uviedol poslanec za OĽaNO Gábor Grendel, no nešpecifikoval, či to bolo minulý alebo tento rok ani to, ktorí ústavní činitelia o tom boli informovaní. 

Robert Fico ako vtedajší premiér v utorok uviedol, že k tejto kauze už všetko potrebné povedal a nemá čo by k tomu dodal. Predseda parlamentu Andrej Danko po hovorcovi odkázal, že dostáva rovnaké informácie ako premiér a prezident. Zákon o SIS mu ale nedovoľuje žiadne informácie sprístupňovať. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy