Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragédia v Tatrách. Telo turistu z Litvy našli v žľabe
Zdielať na

Tragédia v Tatrách. Telo turistu z Litvy našli v žľabe

VYSOKÉ TATRY / Horskí záchranári za pomoci polície a vládnej letky pátrali v pondelok po turistovi z Litvy. Naposledy ho videli na Téryho chate, odkiaľ pokračoval ďalej. Napokon ho našli v žľabe, kam pravdepodobne spadol. Jeho pozostatky previezli na policajné oddelenie.

V pondelok v neskorých večerných hodinách obdržali horskí záchranári oznámenie o nezvestnosti litovského turistu. Ten sa vybral v ten istý deň na Téryho chatu, odkiaľ pokračoval na Prostredný hrot. 

"Posledný telefonický kontakt s ním mali známi okolo 11:00 hodiny, neskôr už na telefonáty neodpovedal,"  informovali záchranári na svojej stránke. 

O súčinnosť boli požiadaní príslušníci policajného zboru z Vysokých Tatier, ktorí preverili miesto ubytovania turistu a snažili sa lokalizovať jeho mobilný telefón. Avšak neúspešne. "V skorých ranných hodinách odišli do oblasti Prostredného hrotu pátrať záchranári z Oblastného strediska HZS Vysoké Tatry. O súčinnosť bola požiadaná aj Letka MV SR," pokračujú záchranári. 

Hľadaného 42-ročného litovského turistu záchranári našli v Bráničkovom žľabe spadajúcom do Veľkej Studenej doliny, žiaľ už bez známok života. Vo vrcholovej knihe našli horskí záchranári zápis od nezvestného. Turista sa  pravdepodobne počas zostupu zrútil strmým terénom.

Záchranári telesné pozostatky nebohého v súčinnosti s Letkou MV SR letecky transportovali do Starého Smokovca, kde boli odovzdané polícii a obhliadajúcemu lekárovi.

Nepodceňujte tatranské túry. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy