Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Deň otvorených dverí v parlamente. Rady na Smer, u Kotlebu nikto
Zdielať na

Deň otvorených dverí v parlamente. Rady na Smer, u Kotlebu nikto

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Pri príležitosti dňa Ústavy aj tohto roku ľudia mohli navštíviť parlament. Program bol pestrý. Živá ľudová hudba, veľa reklamných predmetov a poslanci ochotní počúvať podnety ľudí. Ale rady pred poslaneckými klubmi boli rozdielne. Najviac ľudí chcelo hovoriť so smerákmi a zdá sa, že najmenej s kotlebovcami.

​Predseda národnej rady Andrej Danko ešte predtým než vítal bežných ľudí v parlamente, stihol raňajkovať v spoločnosti niektorých našich bývalých predsedov národnej rady. Nechýbal Rudolf Schuster či Jozef Migaš naopak PAvol Hrušovský, Richard Sulík či František Mikloško za spoločným stolom nesedeli. V dobrej nálade bol Rudolf Schuster.

"Zvykaj si na pletky, aj ja som si zvykol," povedal Schuster premiérovi Petrovi Pellegrinimu. V tom čase už aj pred parlamentom napriek upršanému počasiu stáli ľudia v dlhých radoch. Pri vstupe ich vítalo množstvo balónov a živá hudba.

Väčšina návštevníkov si to namierila k poslaneckým klubom. Poslanci čelili chvále aj kritike. "Atmosféra je výborná a ľudia sa tešia a my tiež," povedal poslanec Dušan Jarjabek. 

Aj dostať sa k obyčajným ľudom trvalo niekoľko desiatok minút. Rozdávali podpis karty, pexeso či chutný koláč. "Tak je pravdou, že ľudia prídu a sú príjemní ale prídu nám povedať aj svoje ale veď o tom to je, je demokracia," hovorí posalnec Miroslav Sopko. "Tak kto sa chce sťažovať, pôjde k fašistom oproti, ten kto je ako my, obyčajní, sa teší," uviedol Igor Matovič. 

Aj klub poslancov Sme rodina sa tešil návštevnosti a počúval, čo ľudí trápi. "Tak veľa ľudí mi povedalo skúsenosti zo zdravotníctva u stomatológa a je to veľmi podnetné, ja to skutočne zapracujem do našich pripravovaných zákonov," rozpráva Boris Kollár. 

Veľmi výrazne označený poslanecký klub Ľudová strana naše Slovensko ale prekvapivo zíval prázdnotou. "Smeráci majú lepšie priestory, nám dali menej reprezentatívne," vysvetľoval Marian Kotleba. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy