Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická smrť 19- ročného chlapca v Tatrách
Zdielať na

Tragická smrť 19- ročného chlapca v Tatrách

Zdroj: HZS

VYSOKÉ TATRY / Vo štvrtok bolo Horskej záchrannej službe nahlásená nezvestnosť len 19- ročného chlapca z Čiech. Ten mal absolvovať výstup na Dračí štít. V sobotu bolo pátranie ukončené. Chlapca našli 70 metrov pod vrcholom Dračieho štítu na strane Rumanovej doliny.

​Horská záchranná služba od štvrtka pátrala po 19- ročnom chlapcovi z Čiech. Ten sa mal vybrať sám na Dračí štít, a to bez potrebnej výstroje a výzbroje. V prvý septembrový deň ho, žiaľ, našli záchranári bez známok života. Jeho bezvládne telo sa nachádzalo 70 metrov pod vrcholom Dračieho štítu na strane Rumanovej doliny. 

"Posledný kontakt otca s nezvestným synom bol v popoludňajších hodinách, vo večerných hodinách požiadal o pomoc horských záchranárov," uviedli záchranári v správe. Záchranári v deň ohlásenia,  požiadali o pomoc aj políciu z dôvodu lokalizácie jeho telefónu. Do pátrania bola nasadená aj letka ministerstva vnútra. Neskôr bolo ale vzhľadom na nepriaznivé počasie v lokalite pátrania, slabú viditeľnosť, pretrvávajúci dážď a búrky, pátranie zo vzduchu prerušené.  "Záchranári HZS telesné pozostatky nebohého po nabalení transportovali do Starého Smokovca, kde boli odovzdané príslušníkom PZ SR a obhliadajúcemu lekárovi," dodala horská služba.  

Pred pár dňami prišli v Tatrách o život dvaja ľudia. Pozrite si reportáž, čo sa stalo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy