Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ďalšia smrť Čecha na dovolenke. Na Madeire ho stiahol silný prúd
Zdielať na

Ďalšia smrť Čecha na dovolenke. Na Madeire ho stiahol silný prúd

Zdroj: Facebook

LISABON / Portugalskí záchranári našli telo Čecha, ktorý v piatok zmizol pri kúpaní v mori na ostrove Madeira. Informáciu listu Correia da Manh o úmrtí českého občana ČTK potvrdila hovorkyňa ministerstva zahraničia Irena Valentová.

​Čecha, ktorý mal 30 rokov, strhol podľa očitých svedkov silný prúd v mori pri meste Sao Jorge v severnej časti Madeiry. Piatkové pátranie bolo neúspešné, telo muža sa podarilo záchranárom nájsť až v sobotu okolo 8:00 miestneho času (7:00 SELČ). Na hľadanie českého turistu sa podieľali lode i vrtuľník.

"Plavidlo narazilo na niečo podobné telu krátko po 8:00," uviedol veliteľ záchrannej operácie Silva Pereira. "Potom sa potvrdilo, že išlo o telo (hľadaného) turista," dodal.

"Dnes ráno bolo potvrdené, že dotyčný zomrel. V tejto chvíli okolnosti toho prípadu, tej nehody vyšetruje polícia," potvrdila ČTK smrť českého občana hovorkyňa ministerstva zahraničia Irena Valentová. Na české veľvyslanectvo v Lisabone sa podľa nej už v piatok obrátila česká občianka, ktorej úrad poskytuje konzulárnu pomoc.

O život prišiel Čech aj pred nedávnom v Egypte. Tam ho zabil žralok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy