Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trump vyhlásil, že plánuje kandidovať za prezidenta aj v roku 2020
Zdielať na

Trump vyhlásil, že plánuje kandidovať za prezidenta aj v roku 2020

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Šéf Bieleho domu Donald Trump je plne odhodlaný kandidovať na amerického prezidenta vo voľbách v novembri 2020. Taktiež povedal, že nevie kto by ho mohol poraziť.

Donald Trump plánuje kandidovať na amerického prezidenta v novembri 2020. Do prípravy na ďalšie voľby sa pustil v podstate okamžite po minuloročnej januárovej inaugurácii. Prehlásil to v rozhovore so známym britským televíznym moderátorom Piersem Morganom. Na otázku, či plánuje kandidatúru v roku 2020 odpovedal: "Mám to v úmysle. Zdá sa, že si to všetci prajú." Podľa Trumpa nepozná kandidáta, ktorý by ho porazil. 

Trumpov volebný štát tento rok vo februári oznámil, že na novú kampaň má už 22 miliárd dolárov. Trump si vraj vybral už aj šéfa volebného týmu, ktorý mu zabezpečí "pobyt" v Bielom dome aj naďalej. Tím by mal viesť počítačový expert a politický stratég Brad Parscale. Ten predstavil aj kľúčovú podporu pre Trumpove víťazstvo v roku 2016. Americký prezident ale nemôže kandidovať viac ako dve volebné obdobia po sebe.

Trump sa taktiež vyjadril aj k piatkovému stretnutiu s britskou kráľovnou Alžbetou II. na hrade Windsor. "Je to neuveriteľná žena, je tak bystrá a krásna, a keď hovorím krásna tak myslím aj zvnútra," vyjadril sa o britskej panovníčke. Podľa Trumpa sa rozhovor týkal aj brexitu, o ktorom sa Alžbeta II. vyjadrila, že je zložitý.Trump v rozhovore chválil aj severokórejského vodca Kim Čong-una. "Skvelo si s ním rozumiem. Je veľmi chytrý a je to úžasná osobnosť. Vtipný ale aj drsný a dobrý vyjednávač," povedal Trump.

Americký prezident prehodil slovo aj o Brettovi Kavanaughovi, ktorého vybral ako kandidáta na uvolnené miesto sudcu Najvyššieho súdu Spojených štátov. Kavanaughovi názory u demokratov ale aj u organizáciách, ktoré podporujú plánované rodičovstvo, vyvolávajú obavy, že by mohol prispieť k postaveniu potratov mimo zákon. 

Pozrite si reportáž o Trumpovej návšteve:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy