Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poslanci sa rozpravy o interrupciách nezúčastnili. Nebudú vraj diskutovať s fašistami
Zdielať na

Poslanci sa rozpravy o interrupciách nezúčastnili. Nebudú vraj diskutovať s fašistami

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Parlamentná schôdza pokračovala aj v utorok. Na rad prišlo hlasovanie o sérii zákonov, ktoré si poslanci, takpovediac, odložili ešte z piatka. V rokovacej sále ale dominovala téma interrupcií, ktorú si napokon poslanci nechali až na jún.

Ani len do druhého čítania sa dnes nedostala celá séria opozičných návrhov. Medzi nimi však bol návrh na ochranu novinárov z dielne Miroslava Beblavého a ten si vyslúžil podporu koaličných poslancov Lucie Žitňanskej a Mareka Maďariča. Do druhého čítania vládni poslanci posunuli návrh poslancov Mostu-Híd o  vlastníctve bytov a nebytových priestorov.

Definuje doteraz nepresne označované priestory a zavádza pojem garážové stojisko. Do fondu opráv by na renováciu terás balkónov a loggií mali rovnako prispievať ich majitelia ako aj tí obyvatelia domu, ktorý ich nevlastnia. V prázdnej sále po hlasovaní ostali kotlebovci s novelou o zákaze interrupcií. A to za výdatného potlesku ľudí na balkóne, vrátane kňaza Mariána Kuffu. Väčšina poslancov sa rozpravy nezúčastnila s argumentom, že o tejto téme nebudú diskutovať s fašistami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy