Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poslankyňu Krištúfkovú odvolali z výboru. Kryjete vlastné zlyhania, bráni sa
Zdielať na

Poslankyňu Krištúfkovú odvolali z výboru. Kryjete vlastné zlyhania, bráni sa

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslancov po dvoch mesiacoch čaká 96 bodov. Prvé by mohli byť zaujímavé pre občanov starajúcich sa o zdravotne postihnutých. SNS zase žiada odvolanie Petry Krištúfkovej z Výboru na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva. Argumentujú jej minulosťou.

Svoj návrh národniari odôvodňujú tým, že nie je možné, aby v takejto funkcii bola žena, ktorá údajne žila v spoločnej domácnosti s mafiánmi, ako je zavraždený boss Robert Dinič či Peter Havaši. „Podľa medializovaných informácií mala blízko aj k odsúdenému šéfovi piťovcov Jurajovi Ondrejčákovi alias Piťovi. Ten si odpykáva trest v ilavskej väznici. Krištúfkovej sympatie si dokázal získať aj pofidérny Martin Rác, ktorý si posedel za mrežami viac ako dva roky. Nakoniec nie je ani tajomstvom, že Petra Krištúfková bola viackrát vo vzťahu a žila v jednej domácnosti tiež s poslancom Borisom Kollárom, súčasným kráľom Donovál, ktorý sa poznal napríklad s Petrom Steinhüblom, známym pod prezývkou Žaluď,“ uviedli národniari v stanovisku.

​Poslankyňa Krištúfková sa pred plénum postavila a hovorila o svojej minulosti spred 25 rokov. "Informácie som vysvetľovala už viackrát. Nikdy som ich netajila. Všetci o nich vedia. Dva roky som členkou výboru a dva roky som nikomu z vás neprekážala. Vy, poslanci za SNS, ste jednohlasne zahlasovali za to, aby som bola členkou výboru, z ktorého ma chcete teraz odvolať," adresovala koaličným poslancom a dodala, že za to, aby sa stala členkou výboru, hlasovali aj všetci z Mosta-Híd a aj takmer všetci zo Smeru- SD.

"Len zúfalo sa snažíte prekryť vlastné zlyhania, kauzy, ktoré sa tu vynárajú. Na rozdiel od vás, pán Danko, nemusím nič skrývať," adresovala predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi. Dodala, že v čase, keď poznala spomínanú skupinu ľudí, mala okolo 20 rokov a nikdy nebola súčasťou sveta, o ktorom Hrnko hovoril.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy