Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
SaS vyzýva k očistenou polície: Chobotnica ľudí Smeru a Bödörovcov je hlboko zakorenená v polícii
Zdielať na

SaS vyzýva k očistenou polície: Chobotnica ľudí Smeru a Bödörovcov je hlboko zakorenená v polícii

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predstavitelia strany Sloboda a Solidarita predstavili informácie, na základe ktorých vysokopostavení policajní funkcionári v Národnej kriminálnej agentúre sú prepojení na nitriansku skupinu Bödörovcov. Tieto správy im priniesli podľa ich slov samotní policajti. Riešením problému je absolútna výmena ľudí na všetkých stupňoch polície, tvrdia.

"Po šiestich rokoch vedenia polície Tiborom Gašparom došlo k rozpadu polície hlavne Národnej kriminálnej agentúry, ktorá je predĺženou rukou organizovaných skupín Bödörovcov," začala tlačovú besedu Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS). Podľa jej slov sú policajný prezident Tibor Gašpar a bývalý šéf protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer ústrednými postavami so silnými prepojeniami na nitrianskeho oligarchu Bödöra. Práve oni dvaja údajne obsadili celú NAKA ľuďmi vyhovujúcimi nitrianskemu podnikateľovi. Odvoláva pritom sa na informácie získané od policajtov. 

Nicholsonová vytiahla aj kauzu Gorila. "Poľa informácii od operatívca, ktorý ako prvý prišiel do kontaktu so spisom Gorila, to bol práve Tibor Gašpar, ktorý zabezpečil, aby sa tento spis dostal z Bratislavy do Nitry, aby sa mu mohol venovať Róbert Krajmer. Je dôvodné podozrenie, že si vyslúžil postup na šéfa protikorupčnej jednotky NAKA práve preto, že utopil Gorilu v nitrianskom policajnom pralese." 

Podľa poslankyne je chobotnica ľudí Smeru a Bödörovcov hlboko zakorenená v polícii. Poľa policajtov, ktorí sa poskytli strane SaS informácie, sa na vedúce pozície NAKA dostali ľudia neznalí problematiky a prostredia. Výmena jedného človeka preto nestačí. Napriek tomu, že Krajmer podal žiadosť o odstúpenie z funkcie k 1.4.2018 ešte stále zastáva funkciu šéfa protikorupčnej jednotky NAKA. Tibor Gašpar to zdôvodnil zložitým procesom výberu nástupcu ako aj odovzdania agendy. Navyše má následne šéfovať novému útvaru NAKA, odboru prevencie. 

SaS

"Riešením je absolútna a generálna výmena ľudí na všetkých stupňoch polície. To vieme docieliť iba predčasnými voľbami," vraví ďalej Nicholsonová. Strana SaS prichádza aj s konkrétnymi požiadavkami. Okrem odstúpenia, prípadne odvolania, riaditeľa NAKA Petra Hraška a šéfa policajnej inšpekcie Milana Lučanského, žiadajú aj ďalšiu hlavu. "Explicitnou požiadavkou bol a stále je aj okamžitý odchod špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Vládne bezprávím, svojvôľou, nadržiavaním moci a nečinnosťou," hovorí podpredseda strany Ľubomír Galko. 

Pozrite si celú tlačovú konferenciu strany SaS:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy