Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Fico po odmlke perlil: Bol tu pokus o prevrat. Drucker si to nemyslí
Zdielať na

Fico po odmlke perlil: Bol tu pokus o prevrat. Drucker si to nemyslí

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Robert Fico si vybral pred médiami pár dní voľna a vrátil sa do poslaneckých lavíc. Mediálne voľno dlho netrvalo a uplynulý týždeň opäť zvolal brífing.

​Fico uviedol, že ostáva predsedom najsilnejšej koaličnej strany a premiéra Pellegriniho bude podporovať. "Opäť tu máme vládu z tých istých troch strán, ktoré boli legitímne zvolené v najbližších voľbách. Posledné udalosti ukázali, že mediálna sloboda nejde ruka v ruke so zodpovednosťou," povedal Robert Fico. Pre udalosti, ktoré zmenili postavy na niektorých najvýznamnejších postoch, vrátane premiérskeho, ale nemal pekného slova. "Bol tu pokus o normálny prevrat, vám sa to slovo asi nepáči," povedal smerom k novinárom.

Tézu o zasahovaní zahraničia, či pôsobení nemenovaných najvyšších ústavných činiteľov, ako Fico naznačil, ale priamo na brífingu nepodporil Béla Bugár. "Ja nebudem vytvárať a podporovať nejaké sprisahanecké teórie," vyjadril sa líder strany Most-Híd. A pochopenie nenašiel Fico ani u nového šéfa rezortu vnútra, Tomáša Druckera: "Nemyslím, že sme v súčasnosti v situácii, kedy by som si myslel, že sme ovládaní nejakou treťou mocou".

"Ak sa tu niekto snaží o štátny prevrat, tak je to Robert Fico. Robert Fico s pokusom o prevrat nenávisti a strachu voči slušným ľudom," uviedli v stanovisku organizátori zhromaždenia Za slušné Slovensko, ktorým reagovali na slová predsedu strany Smer-SD. "Podobné reči Roberta Fica sú len snahou o odvrátenie pozornosti od reálnych problémov, a to je napríklad odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara, vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a káuz, na ktoré Ján poukázal," stálo ďalej v stanovisku.

​​Z ďalších slov bývalého premiéra sa dalo vyčítať, že nehodlá ostať bokom pri dôležitých rozhodnutiach novej vlády a považuje sa za jej súčasť. "Budem veľmi rád, ak bude mať Peter Pellegrini vo svojej náročnej agende dostatok času, aby sa mohol častejšie s nami stretávať, lebo budeme koordinovať obrovské množstvo rozhodnutí," povedal Fico.

Pozrite si súvisiace reportáže:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy