Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Naši vrcholoví politici zo svojich študentských čias. Viete, o koho ide?
Zdielať na

Naši vrcholoví politici zo svojich študentských čias. Viete, o koho ide?

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda NR SR Andrej Danko a predseda vlády Peter Pellegrini na sociálnej sieti uverejnili svoje fotografie zo školských lavíc. Zaspomínali si tak nie len na študentské časy ale zároveň poďakovali profesorom a učiteľom, ktorí ich učili.

Ku Dňu učiteľov, Andrej Danko zverejnil na svojom Facebooku index zo študentských čias. Predseda vlády Pellegrini zase uverejnil svoju fotku z čias základnej školy. Obaja si tak zaspomínali na staré školské časy, no zároveň ocenili aj prácu všetkých učiteľov.

Predseda NR SR Danko ukázal nie len fotografiu z mladosti ale aj index, podľa ktorého medzi jeho vyučujúcich patrili terajšia politička a poslanec Slovenska. Na podpis od bývalej ministerky spravodlivosti Lucií Žitňanskej a poslanca Petra Kresáka regoval na sociálnej sieti takto: "Každý podpis v mojom indexe mi pripomína školské časy, na ktoré rád spomínam, aj vďaka mojim učiteľom. Na 3 od poslanca Petra Kresáka, však dobré spomienky nemám. Na druhej strane, 1 od bývalej ministerky spravodlivosti Lucii Žitňanskej potešila." Andrej Danko chcel takouto formou poďakovať a zároveň oceniť celoživotnú prácu učiteľov.

Peter Pellegrini síce index ani žiacku knižku s podpismi nezverejnil, no ukázal fotku z prvého ročníka na základnej škole. Na svojom Facebooku sa pri príležitosti Dňa učiteľov vyjadril nasledovne: " Byť učiteľom nie je povolanie, ale poslanie. Každodenne ma o tom presviedčala moja mama, ktorá vzdelávaniu iných zasvätila celý svoj život a popri všetkých svojich žiakoch nezabúdala dohliadať aj na moje školské povinnosti. Snáď som jej ako žiak Základnej školy Slobodného slovenského vysielača v Banskej Bystrici nenarobil veľa starostí,"  Na záver sa taktiež poďakoval všetkým učiteľom za ich prácu, no hlavne tým, ktorí ju vnímajú práve ako súčasť svojho poslania. 

Pozrite si našu reportáž o vyslovení dôvery novej vláde: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy