Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Danko sa pustil do Nicholsonovej: Len pokračujte, a aj vy dostanete
Zdielať na

Danko sa pustil do Nicholsonovej: Len pokračujte, a aj vy dostanete

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po tom ako prišiel Igor Matovič do konfliktu s Andrejom Dankom na pôde Národnej rady, uviedla Lucia Nicholsonová na svojom facebookovom profile, že sa Danko obrátil aj na ňu. Podľa jej slov od nej chcel, aby stále, keď Matovič vstúpi do rokovacej sály, prerušila rokovania.

"Aj ja, aj Béla Bugár sme mu vysvetlili, že rokovací poriadok chápe vykázanie poslanca ako jeho neospravedlnenú neúčasť na rokovaní. Keď som v tom pokračovala, povedal mi: Len pokračujte a aj vy dostanete," uvádza poslankyňa Nicholsonová.

Danko sa jej podľa jej slov pýtal, ako si dovoľuje robiť si srandu z toho, že bozkával výložky. "Potom mi ešte povedal, že som hanba, lebo vyzerám ako Harry Potter - čo inak považujem za celkom vtipné, keby to nepovedal predseda NR SR na pôde parlamentu," dodala Nicholsonová.

Nicholsonová tvrdí, že keďže neboli zapnuté mikrofóny, nemá tento incident nahratý, no vyžiadala si už videozáznam. "Nejdem z toho robiť haló, je to len jedna časť mozaiky súčasného parlamentu, ktorého koaličná väčšina o chvíľu požehná novú vládu," dodala.

K slovnej prestrelke medzi Luciou Nicholsonovou a Andrejom Dankom sa vyjadril aj poslanec Ľubomír Galko na svojom facebookovom profile, ktorý dotknutú poslankyňu označil za "naozaj rozrušenú a šokovanú". "Práve za mnou prišla veľmi rozrušená podpredsedníčka NR SR a kolegyňa Lucia Nicholsonová s tým, že predseda NR SR sa jej vyhrážal násilím. Doslova jej vraj povedal, že má byť ticho, lebo od neho dostane," uviedol Galko, ktorý jej chcel týmto vysloviť ľudskú podporu. 

Piatkové rokovanie poslancov parlamentu prinieslo viacero zaujímavostí. Medzi nimi aj biely prášok na podlahe, o ktorom jeho autor povedal, že je to múka. Napriek tomu spôsobila nemalý rozruch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy