Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ľudia chcú mená. Mená nových ministrov Pellegriniho vlády
Zdielať na

Ľudia chcú mená. Mená nových ministrov Pellegriniho vlády

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA: Okrem zmeny na poste premiéra príde vo vláde k avizovanej zmene aj na ďalších minimálne štyroch postoch. Podľa kuloárnych informácií pôjde väčšinou o známe tváre. Kto presne to však bude, o tom vraj ešte stále vôbec nie je rozhodnuté.

Koho posadí Most-Híd na kreslo Lucie Žitňanskej, ministerke, do ktorej sa vkladali najväčšie nádeje, no ktorej odchod si vyžiadal jeden z koaličných partnerov? Najhorúcejším kandidátom je vraj Gábor Gál. Hovorí sa aj o štátnej tajomníčke ministerstva spravodlivosti Márii Kolíkovej či poslancovi Petrovi Kresákovi. Vedenie Smeru diskutovalo o kandidátoch už od dopoludnia. Peter Pellegrini to oznámil cez sociálnu sieť. 

"A tieto rokovania budú prebiehať počas celého víkendu," povedal Pellegrini. 

Objavili sa informácie, že súčasná štátna tajomníčka ministerstva vnútra Denisa Saková je horúcim kandidátom na post ministra vnútra alebo na kreslo podpredsedu vlády pre investície. V prípade ministerstva kultúry sa hovorí o Jánovi Podmanickom, Dušanovi Jarjabkovi a o ficocom mediálnom poradcovi Erikovi Tomášovi. "Erik Tomáš nikdy kandidátom nebol," povedal Martin Glváč. "Ak by takáto ofiiciálna ponuka prišla, tak potom by som sa k nej samozrejme vyjadril," povedal Tomáš. 

Všetci z SNS podľa Andreja Danka zostávajú na svojich stoličkách. Podľa neho v utorok večer alebo v stredu ráno bude parlament rokovať o programovom vyhlásení vlády. "My máme záujem, aby sme dokončili to programové vyhlásenie, ktoré bolo prvé za predsedu vlády Roberta Fica, pretože koalícia je v tej istej zostave," dodal Andrej Danko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy