Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šéf protikorupčnej jednotky NAKA podľa Igora Matoviča odpočúval Jána Kuciaka
Zdielať na

Šéf protikorupčnej jednotky NAKA podľa Igora Matoviča odpočúval Jána Kuciaka

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Líder OĽaNO Igor Matovič na pondelkovej tlačovej konferencii uviedol, že šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer odpočúval zavraždeného novinára Jána Kuciaka.

V relácii RTVS o 5 minút 12 sa Lucia Ďuriš Nicholsonová opýtala Róberta Kaliňáka, čo robil na mieste vraždy novinára Jána Kuciaka šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer. Ten uviedol, že to bolo z dôvodu toho, že Krajmer riešil Talianov. Ladislav Bariak, reportér aktuality.sk, sa po skončení diskusnej relácie opýtal Kaliňáka na to isté. Informácia o talianskej stope sa totiž dostala ma verejnosť až popoludní.

Igor Matovič na tlačovej konferencii uviedol, že po tejto otázke sa minister vnútra začala poriadne potiť. "Začal sa potiť pretože, buď prezradil to, že Krajmer vie o páchateľoch a išiel zametať stopy, alebo to, že Krajmer odpočúva Kuciaka ako šéf NAKY," uviedol Matovič.

​Na fakt, že na mieste vraždy Jána Kuciaka bol aj šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer, informoval ako prvý Trend. Zistil to na základe záberov televízie JOJ z miesta tragédie.

Časové súvislosti

"Tento pán bol na mieste činu o 9 ráno v pondelok, kedy Slovensko netušilo o talianskej stope alebo o tom, že Ján Kucia písal o talianskej stope. Kaliňák povedal, že dôvod bol, že riešil Talianov. A keďže máme najlepšieho ministra vnútra podľa premiére, tak z toho predpokladajme, že minister vnútra klamať nemôže. Keď tam bol kvôli Talianom, tak tam bol kvôli Talianom. A to nemal šancu vedieť inak ako tak, že odpočúval," dodal Matovič.

Na otázku televízie JOJ, či mohlo ísť o nelegálne odpočúvanie zo strany NAKA, odpovedal Matovič takto: "To už musí zodpovedať NAKA alebo pán Krajmer. Môže to byť aj legálny odposluch, ale bol by to do neba volajúci hriech, keby sme sa to dozvedeli po desiatich dňoch. A ľudia, o ktorých Kuciak písal, by ho odpočúvali. Sú to dve roviny problému," dodal Matovič.

Gašpar je riziko 

Líder strany OĽaNO si taktiež myslí, že problémom celého vyšetrovania je osoba na poste policajného prezidenta Tibor Gašpar. Toho si podľa Matoviča dosadil oligarcha Smeru-SD Miroslav Bödör, ktorý je Gašparov švagor. Kuciak o ňom napísal tri rozsiahle články, v ktorých opisoval práve prepojenia na policajného prezidenta. Podľa Matoviča sa sbs firme Miroslava Bödöra začalo rapídne dariť za pôsobenia ministra vnútra Roberta Kaliňáka. 

Navyše v tejto firme podľa Kuciakovho zistenia pracuje aj Krajmerova manželka. "Bödör sám hovorí, že Krajmer je jeho otrok. Sú v skutočnosti dlhoroční priatelia," hovorí Matovič. Bödöra sa tiež mali pýtať na vzťah k premiérovi Ficovi. "Skoro žiadny, iba 4-krát bol u nás na silvestrovskom večierku," citoval Matovič Bödöra.

Článok budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy