Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Trump sa pýši dobrou kondíciou. Na Slovensku máme tiež pár politických športovcov
Zdielať na

Trump sa pýši dobrou kondíciou. Na Slovensku máme tiež pár politických športovcov

Google News Button Sledovať správy

SVET / Donald Trump je vo vynikajúcom zdravotnom stave. Ako fyzickom, tak aj psychickom. Vďačí za to vraj najmä svojim génom a tomu, že nikdy nepil ani nefajčil. Dobré správy z Bieleho domu ohlásil do sveta jeho osobný lekár. O tom, čo je v Amerike dlhoročným zvykom, sa u nás ešte len učia.

Osobný lekár Donalda Trumpa pochválil zdravotná stav prezidenta. Pripustil ale, že by sa mohol zdravšie stravovať a viac cvičiť, keďže váži niečo málo cez 108 kilogramov a od nástupu do úradu pribral takmer jeden a pol kilogramu. Napriek tomu je vraj jeho srdce vo vynikajúcom stave a jeho krvný tlak má hodnotu 122 na 74. 

Za veľkou mlákou je už tradíciou, že o zdravotnom stave svojich prezidentov vedia Američania všetko. Teda podstatne viac informácií, aké o zdravotnom stave svetových politikov prenikajú na verejnosť.

Putin sa opičiť nebude

Tak napríklad ruský prezident Vladimír Putin sa už nechal počuť, že nepôjde po vzore svojho amerického kolegu, nezverejní výsledky svojej zdravotnej prehliadky s tým, že je úplne zdravý. Alebo v susednom Česku. Tam sa tiež opakovane spomínal stav prezidenta Zemana. Správy o podlomenom zdraví však jeho hovorca dlhodobo vyvracal.

Slovensko má svojich športovcov 

Slovensko rozhodne nepatrí medzi krajiny, kde by sa vrcholoví politici predháňali v dobrovoľnom informovaní o ich zdravotnom stave. Informujú o ňom spravidla ich hovorcovia. Aj to len stručne. A v prípade náhlych zdravotných komplikácií. "Prezident Andrej Kiska nemá žiaden zásadný zdravotný problém. Pred dvoma rokmi mu bol operovaný bedrový kĺb, čo je verejne známa informácia. A pravda je, že občas mu niektorí politici zvyšujú tlak,"  vraví hovorca prezidenta Roman Krpelan. 

Niektorí politici s tým ale vôbec problém nemajú. "Predseda NR SR Andrej Danko od začiatku poskytoval informácie a kým je vo verejnej funkcii nevidí problém a poskytovať verejnosti informácie o svojom zdravotnom stave bude aj naďalej," informuje hovorca Národnej rady Tomáš Kostelník. Pravdou však je, že slovenské politické špičky sa radšej ako s podlomeným zdravím ukazujú v dobrej fyzickej či duševnej kondícii. Známe sú športové aktivity premiéra Fica, či bicyklovanie Andreja Kisku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy