Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bugár prerušil schôdzu, zízali na neho iba prázdne stoličky
Zdielať na

Bugár prerušil schôdzu, zízali na neho iba prázdne stoličky

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Keďže v pléne parlamentu od rána sedelo v piatok len pár poslancov a nemal kto predkladať návrhy zákonov, predsedajúci rokovania Béla Bugár (Most-Híd) vyhlásil krátku prestávku, aby sa poslanci dostavili do rokovacej sály. Napriek tomu nestratil zmysel pre humor.

"Do pitvora s takýmto systémom," reagoval Bugár, keď pred sebou videl iba prázdne stoličky. Poslanci rokovali o návrhu novely zákona o službách zamestnanosti poslancov Národnej rady Slovenskej republiky za Smer-SD Jána Podmanického, Martina Glváča a Ľubomíra Petráka. Návrh predložil v pléne Petrák. Trojica poslancov navrhuje na Slovensku od mája budúceho roka zjednodušiť podmienky zamestnávania štátnych príslušníkov takzvaných tretích krajín, teda z krajín mimo Európskej únie.

​Má sa to týkať len vybraných profesií, v ktorých je preukázaný nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily a okresov s priemernou mierou evidovanej nezamestnanosti nižšou ako päť percent. No rokovania sa zúčastnilo iba málo poslancov, čo predsedajúceho  Bugára nahnevalo. "Takže nehovorte o koalícii, pretože vaši poslanci a poslankyne tu nie sú. Keď chcete, aj menovite poviem. Takže nedráždite leva, síce staršieho, ale ešte hryzie." 

Poslanci v piatok už stihli prerokovať aj balík zákonov z dielne ministra hospodárstva Petra Žigu, aj návrhy z dielne podpredsedu vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho. Poslanci mali tiež hlasovať o prerokovaných návrhoch zákonov. O návrhu štátneho rozpočtu na rok 2018, o ktorom rokovali dva rokovacie dni, budú poslanci hlasovať až v stredu 13. decembra.

V parlamente nie je naozaj nič nemožné. Ani 13-hodinové rokovanie, ktorého výsledok bol už vopred jasný:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy