Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž prechádzal cez koľajnice, prichádzajúci vlak si pravdepodobne nevšimol
Zdielať na

Muž prechádzal cez koľajnice, prichádzajúci vlak si pravdepodobne nevšimol

Archívna reportáž

ŠTRBA / Do popradskej nemocnice priviezli podvečer záchranári ťažko zraneného 64-ročného Petra. Zranil sa pri prechádzaní cez koľajisko na železničnej stanici v obci Štrba. Nevšimol si prichádzajúci vlak.

Niekoľko minút po sedemnástej vlak zrazil muža. Podľa prvých informácií nešlo o samovraždu. Šesťdesiatštyriročný Peter z Haligoviec prechádzal cez koľajisko popred stojaci vlak. Pravdepodobne si nevšimol, že po druhej koľaji sa blíži ďalší vlak, ktorý ho následne zachytil stupačkou. Rušňovodičovi vošiel do dráhy spoza stojaceho vlaku a tak už nemohol zrážke zabrániť.

Mužovi sa snažila pomôcť posádka rýchlej zdravotnej pomoci. Následne prišla aj sanitka s lekárom. Ťažko raneného Petra pomohli preložiť hasiči z Mengusoviec. Peter bol vo veľmi vážnom stave. Ešte pred odvozom do popradskej nemocnice tak bojovali záchranári o jeho život priamo na mieste. Podľa policajného hovorcu Daniela Džobanika, rušňovodič nemal v dychu alkohol. Petrovi mala byť odobratá krv v nemocnici. Prípadom sa ďalej zaoberajú železniční policajti. 

Nešťastie sa stalo aj pred pár dňami pri Spišskej Novej Vsi. Mladík však zrážku neprežil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy