Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Andrej Kiska vymenoval novú ministerku školstva
Zdielať na

Andrej Kiska vymenoval novú ministerku školstva

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska vymenuje kandidátku SNS Martinu Lubyovú za ministersku školstva, vedy, výskumu a športu za účasti predsedu vlády Roberta Fica. Sledujte to NAŽIVO.

Prezident Andrej Kiska dnes vymenoval Martinu Lubyovú (nominantka SNS) za ministerku školstva. Bývalá riaditeľka Prognostického ústavu Slovenskej akadémie vied vo funkcii ministra školstva nahradila Petra Plavčana (nominant SNS), ktorého na čele rezortu dočasne zastupovala ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS).

Prezident pozval Lubyovú na krátke stretnutie už v utorok, aby sa porozprávali o tom, ako vidí rezort školstva. Po stretnutí za základné úlohy novej ministerky označil zastavenie úpadku vzdelania a zastavenie morálneho rozkladu ministerstva. „Je to ťažká politická úloha, pretože k mnohým opatreniam treba aj politickú vôľu partnerov,“ povedal Kiska.

Martina Lubyová bola v minulosti riaditeľkou Prognostického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV), naposledy pôsobila ako zástupkyňa riaditeľky Centra spoločenských a psychologických vied (SAV). Predseda NR SR a predseda SNS Andrej Danko meno novej ministerky potvrdil v pondelok. Novinárom povedal, že chce do funkcie vybrať človeka, ktorý dokáže spoločnosť upokojiť a hľadať konsenzus. Ako dodal predseda vlády Robert Fico, bol by rád, keby sa nová ministerka zúčastnila už na stredajšom zasadnutí vlády.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy