Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
SNS chce Richterovu hlavu, Fico hovorí o spojení hlasovania o Richterovi s dôverou vláde
Zdielať na

SNS chce Richterovu hlavu, Fico hovorí o spojení hlasovania o Richterovi s dôverou vláde

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA – SNS trvá na odstúpení ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera. Dnes to podľa informácií agentúry SITA prezentoval na Koaličnej rade predseda SNS Andrej Danko. Ak sám neodstúpi alebo ho premiér Robert Fico neodvolá, národniari sú pripravení podporiť opozičný návrh na odvolanie Richtera, ktorá chce ministra odvolávať v parlamente.

Fico dnes na to na Koaličnej rade Dankovi povedal, že spojí návrh na odvolanie s hlasovaním o dôvere vlády. Podľa informácií agentúry SITA, ktoré potvrdili viacerí predstavitelia koalície, Danko oznámil premiérovi, že jeho poslanci budú hlasovať za odvolanie Richtera, aj keď to bude spojené s hlasovaním o vláde. Zotrvanie Richtera bolo údajne dôvodom, prečo sa dnes koaliční partneri nedokázali dohodnúť na podpise dodatku ku Koaličnej zmluve.

Predsedovia troch vládnych strán sa dnes po čase stretli na Koaličnej rade. Na ďalšom stretnutí sa zatiaľ nedohodli. Ani jeden z trojice predsedov o odvolávaní Richtera na tlačovej besede po rokovaní nehovoril.

Celú tlačovú konferenciu koaličných lídrov si môžete pozrieť v nasledujúcom videu. 

Koaličné strany sa dnes dohodli na vytvorení pracovnej skupiny, ktorá bude pracovať na vytvorení dodatku ku Koaličnej zmluve. Oznámil to po rokovaní dnešnej Koaličnej rady premiér Robert Fico (Smer-SD), podľa ktorého bolo rokovanie dlhé, vážne, konštruktívne aj dobré. Do pracovnej skupiny dá Smer-SD, Most-Híd a SNS jedného človeka a spoločne vytvoria dodatok. Premiér verí, že dodatok ku Koaličnej zmluve by mohli podpísať práve na Deň Ústavy SR - 1. septembra.

Fico zdôraznil, že vládna koalícia má eminentný záujem na tom, aby 1. septembra urobila všetky podujatia k oslavám 25. výročia prijatia ústavy v duchu spolupráce koaličných strán. Premiér zopakoval, že vláda nemá alternatívu. "Musíme sa viacej chápať, ale o tom sú koalície. Slovensko je krajina, kde budú vládnuť koaličné vlády," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy