Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ján Slota: Ľuďom okolo Danka by som nedal riadiť ani materskú školu
Zdielať na

Ján Slota: Ľuďom okolo Danka by som nedal riadiť ani materskú školu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Kto bude novým ministrom školstva? To je otázka, ktorú si od stredy kladú politici, komentátori, i slovenská verejnosť. Šepká sa o viacerých menách. Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko ale premýšľa v zahraničí, a tak nateraz môže celé Slovensko iba hádať.

Hľadá sa minister školstva. Značka súrne. Štvortisícový plat, odmeny, auto, ochranka a mnohé ďalšie výhody má do stredy budúceho týždňa ponúknuť SNS.

Ak totiž Andrej Danko z dovolenky neprinesie aj nápad, kto to bude, premiér je pripravený urobiť ďalší razantný krok. Povedal ho denníku Pravda.

"Môžem potvrdiť, že pokiaľ nebude súčasne s odchodom ministra Plavčana navrhnutý nový kandidát na ministra školstva, tak poverím riadením ministerstva školstva jedného z ministrov za SNS. Bude to s najväčšou pravdepodobnosťou minister obrany," povedal Fico. 

"Možno zákon niekto obchádza, možno ho zneužíva, a tak ďalej, ale rozkaz vojak vo vojne musí splniť. Pretože v inom prípade, tak, ako ste videli aj vo filmoch, veliteľ, pokiaľ vojak nesplnil rozkaz, ho mohol aj zastreliť." Aj týmto výrokom sa zviditeľnil Minister Gajdoš, ktorý ako profesionálny vojenský funkcionár šéfuje ministerstvu obrany. Či by poverenie riadiť aj školstvo prijal, sme sa nedozvedeli.

Z dažďa pod odkvap

"Keby každý nemusel chodiť do práce, bol by som šťastný - už Marx a Engels to hovorili." Povedal raz národniar Hrnko, o ktorom sa špekuluje už niekoľko dní. Či by bol ochotný chodiť do práce na ministerstvo školstva ale odmietol komentovať.

"Ak by to mal byť Hrnko, tak by to bolo z dažďa pod odkvap, alebo z odkvapu do dažďa," reagoval opozičný líder Richard Sulík. 

V piatok sa podarilo televízii JOJ spojiť aj s bývalým predsedom SNS Jánom Slotom, ktorý prostredie strany dobre pozná. Jeho stanovisko bolo ako inak, jednoznačné. 

"Vrana k vrane sadá a myslím, že títo by nemali riadiť ani materskú škôlku, nieto ministerstvo," povedal Slota pre televíziu JOJ. 

Za jeho čias ministerstvo šlapalo 

Tí, čo presadli k Andrejovi Dankovi u Jána Slotu nemajú dôveru. Cíti sa oklamaný. Hovorí o bezcharakternosti nového vedenia strany.

"Keby členská základňa mohla, tak tohoto človeka už dávno defenestruje," doplnil ďalej bývalý šéf národniarov. 

V telefonáte tiež hovoril o chrapúnstve, Maďaroch, sypal si popol na hlavu, spomenul pohoniča tiav. Zároveň prišiel s novým tipom na ministra. "Za mojich čias bol pán profesor Mikolaj, môj priateľ, ministrom školstva. Ja si myslím, že v tom období školstvo šlapalo," odkázal Slota. 

Kto to nakoniec bude, sa dozvieme po dovolenke Andreja Danka. Najprv prezident Andrej Kiska dostane od Petra Plavčana abdikačný list.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy