Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Peter Plavčan odstúpil z funkcie ministra školstva, chce chrániť svoju rodinu
Zdielať na

Peter Plavčan odstúpil z funkcie ministra školstva, chce chrániť svoju rodinu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Peter Plavčan vo štvrtok dopoludnia na tlačovej konferencii oznámil, že končí vo funkcii ministra školstva Slovenskej republiky. Ako dôvod uviedol, že chce tak chrániť nielen svoju rodinu ale aj Slovenskú národnú stranu.

"Dámy a páni, mnohí moji milí priatelia v tejto krajine, po zrelej úvahe abdikujem z postu ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Pretože to, čo sa dialo v posledných dňoch prekročilo všetky medze a ja potrebujem chrániť svoju rodinu a takisto aj Slovenskú národnú stranu, ktorá ma nominovala do funkcie ministra," vyhlásil pred novinármi Peter Plavčan.

Plavčan ďakoval Dankovi

Peter Plavčan poďakoval strane SNS a aj jej predsedovi Andrejovi Dankovi za príležitosť stať sa ministrom. "Je to úžasný, férový a múdry človek, ktorý je na svojom mieste a dostal som od neho len jednu úlohu - pokús sa urobiť niečo v tomto školstve lepšie, pretože školstvo bolo doteraz vždy predmetom politického boja," dodal Plavčan. Medzi jeho úlohami bolo odpolitizovanie školstva a naštartovanie procesov, aby samotní učitelia a aj deti boli spokojnejší. 

"Po prvýkrát v histórii sa objavilo aj navýšenie rozpočtu rezortu a to dokonca o 200 miliónov eur ročne, čo je neslýchané od roku 1990," dodal Plavčan, ktorý tiež pripomenul zvyšovanie platov učiteľov o 6 percent štyrikrát po sebe. Podľa Plavčana si učitelia navyšovanie platov zaslúžia pretože majú v rukách naše deti a sú našou budúcnosťou.

Fico žiadal nového ministra

Plavčan poďakoval aj premiérovi Robertovi Ficovi a členom vlády za podporu v zložitých situáciách. Práve premiér Fico v stredu vyzval predsedu Slovenskej národnej strany Andreja Danka, aby mu dal nové meno ministra školstva, a to v čo najkratšom čase.

"Chcem poďakovať tisíckam učiteľov, odborným zamestnancom a tým, ktorí pracujú v odbornom výskume v oblasti vzdelávania, pretože vykonávajú vynikajúcu prácu," odkázal im Plavčan.

Teraz už exminister školstva po svojom vyhlásení odišiel z tlačovej konferencie a novinári tak opäť nemali možnosť položiť mu otázky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy