Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
SNS: Paška hovoril osobné názory na politické problémy, ktoré vníma
Zdielať na

SNS: Paška hovoril osobné názory na politické problémy, ktoré vníma

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Utorkové vyjadrenia prvého podpredsedu SNS Jaroslava Pašku po Koaličnej rade sú podľa hovorkyne národniarov Zuzany Škopcovej jeho osobnými názormi na politické problémy, ktoré vníma. Paška išiel v utorok na rokovanie Legislatívnej rady vlády, pričom ho zastavili novinári, ktorým prezentoval vlastné názory a pocity, na čo má politicky právo.

"Hovoril o veciach, ktoré treba v koalícii nastaviť,“ uviedla s tým, že Paška len vyjadril, čo cíti a to, že „jednoduchí ľudia ako Veronika Remišová, nachádzajú na stole materiály, ktoré vychádzajú z precíznych analytických materiálov, s ktorými nemá ako disponovať“. Preto podľa hovorkyne SNS vzniká u niektorých členov SNS pocit koordinácie, ktorý začal od príchodu Erika Tomáša na úrad vlády.

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár vyzýva na zodpovednosť všetkých predstaviteľov koalície, hlavne Slovenskú národnú stranu. Ako Bugár vysvetlil na tlačovej besede, vyjadrenie prvého podpredsedu SNS Jaroslava Pašku nehovorí o tom, že by si minimálne on alebo niektorí jeho kolegovia uvedomovali zodpovednosť. "Vyjadrenia pána Pašku boli nezodpovedné, sú nefér a ešte ani nie sú pravdivé,“ povedal Bugár na margo Paškových vyjadrení o tom, že v strane majú pocit, akoby sa Smer-SD a hnutie OĽaNO spojili a útočili na národniarov.

Dodal, že ak má niekto pocit, že Smer a líder hnutia Igor Matovič spolupracujú, asi dostal úpal. Podľa Škopcovej ak má úpal prvý podpredseda SNS, tak „Marek Maďarič a Lucia Žitňanská majú úpal pravidelne, keď sa vyjadrujú k veciam, do ktorých by sa nemali“.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy