Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Reportér Peter Petrus: Koaličná kríza pripomína bábätko, ktoré trasie ručičkami a nevie čo chce
Zdielať na

Reportér Peter Petrus: Koaličná kríza pripomína bábätko, ktoré trasie ručičkami a nevie čo chce

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda vlády a Smeru Robert Fico zvolal koaličnú radu. Spolu so šéfom strany Most-Híd, Bélom Bugárom, chceli od Andreja Danka počuť dôvody jeho nečakaného rozhodnutia. Rokovanie malo byť na Úrade vlády, neskôr dejisko zmenili na hotel Bôrik. Výsledok rokovania pre verejnosť svetlo do krízy nevniesol.

V utorok o 10:00 sa malo začať rokovanie koaličnej rady, premiér si dal načas a prišiel s takmer 15-minútovým meškaním v, na pohľad, dobrej nálade. V dave novinárov pred vstupom do vládneho hotela však stihol smerom k nim utrúsiť poznámku: "Ste trápni".

Zhruba hodinu a pol následne jednali za zatvorenými dverami zástupcovia trojkoalície. Pred početnú skupinu novinárov predstúpil po rokovaní koaličnej rady len Béla Bugár. Povedal, že si s premiérom vypočuli stanovisko Andreja Danka. Zhodli sa, že táto vládna zostava nemá alternatívu. Po zasadnutí posúdia situáciu, zobrali si na to pár dní. Stretnúť sa majú opäť v piatok. Získali tak čas, keď môžu vyprchať emócie.

Reportér Peter Petrus pripodobnil situáciu k rodine, keď sa bábätko začne rozčuľovať a je na rodičoch, aby posúdili, či mu niečo skutočne chýba, a treba mu vyhovieť, alebo ide len o rozmar a treba dieťa nechať tak, kým sa upokojí samé. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy