Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Fico požiadal Netanjahua o spoluprácu pri hľadaní spôsobov, ako odkomunikovať tému holokaustu
Zdielať na

Fico požiadal Netanjahua o spoluprácu pri hľadaní spôsobov, ako odkomunikovať tému holokaustu

Google News Button Sledovať správy

BUDAPEŠŤ / Boj za kvalitnejšie výrobky a potraviny v krajinách V4 povedie Robert Fico. Mandát od svojich kolegov dostal na stredajšom samite skupiny V4 v Budapešti. Dlhodobý problém dvojitej kvality výrobkov na západe únie a u nás na východe irituje Čechov, Slovákov, Poliakov a Maďarov. Zvláštnym hosťom samitu V4 bol aj Benjamin Netanjahu. Izraelský premiér s ostatnými predsedami vlád dohodol spoluprácu v boji proti terorizmu.

Predseda vlády Robert Fico požiadal izraelského premiéra Benjamina Netanjahua o spoluprácu pri hľadaní spôsobov, ako modernou formou odkomunikovať verejnosti tému holokaustu."Ako je možné, že vo vypálených slovenských obciach, ako je Ostrý Grúň alebo Kľak, získavajú hlasy ľudia, ktorí sú blízko k fašizmu?“ pýtal sa premiér svojho izraelského kolegu samite V4 a Izraela, ktorý sa uskutočnil v Budapešti.  

"Je potrebné, aby najmä mladí ľudia vedeli, čo sa udialo v štyridsiatych rokoch na území Slovenska, v čom je nebezpečné otvárať vôbec témy fašizmu a podpory Slovenského štátu,“ zdôraznil Fico. Premiéri na bilaterálnom rokovaní tiež hovorili o vzájomných slovensko-izraelských vzťahoch, o spolupráci v automobilovom priemysle, o modernizácii armády, ale aj o možnosti vyslať vedcov zo Slovenska do Izraela, ktorý predseda vlády považuje za špičku v inováciách a moderných technológiách.

 Robert Fico zároveň pozval izraelského predsedu vlády na návštevu Slovenska, Benjamin Netanjahu jeho ponuku prijal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy