Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Premiér Fico na krátkom brífingu: Nepovedal ani jednu vetu, nahnevane odišiel
Zdielať na

Premiér Fico na krátkom brífingu: Nepovedal ani jednu vetu, nahnevane odišiel

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico chcel spolu s ministerkou pôdohospodárstva Gabrielou Matečnou poskytnúť vyhlásenie k mimoriadnemu samitu krajín V4 o kvalite potravín. Nepovedal ale ani jednu celú vetu. Z brífingu nahnevane odišiel.

Krátko pred začiatkom premiér upozornil novinárov, aby rozhovory prebiehali inde, pretože rušia. Robert Fico chcel svoje vyhlásenie podať na chodbe úradu vlády, kde bol v tom čase živý ruch.

Keď začal brífing, premiér nedokončil ani prvú vetu a opäť upozornil novinárov, ktorí v tých priestoroch robili rozhovory s ministrami, aby sa presunuli inde. Neurobili tak, čo Fica nahnevalo a z tlačovej konferencie odišiel.

"Predseda vlády mal mať kvôli ďalšiemu stretnutiu iba rýchle vyhlásenie vo vestibule úradu vlády. Vzhľadom na rušivé podmienky spôsobené rozhovormi ďalších členov vlády s novinármi na tom istom mieste sa rozhodol svoje stanovisko k danej téme odprezentovať na inej tlačovej besede. Za prerušenie a následný odchod z brífingu sa pani ministerke ospravedlnil," píše vo vyhlásení tlačový odbor úradu vlády.

Robert Fico vyhlásenie k mimoriadnemu samitu V4 poskytol po stretnutí s mimovládnymi organizáciami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy