Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Páni poslanci, pozor na ústa
Zdielať na

Páni poslanci, pozor na ústa

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci už nemôžu beztrestne šoférovať pod vplyvom alkoholu alebo páchať rôzne priestupky. Prišli o svoju priestupkovú imunitu. Minulotýždňové vystúpenie Milana Mazureka zo strany ĽSNS prispelo k názoru, že poslancom bude potrebné oklieštiť imunitu na výroky.

Minulý týždeň poslanec za ĽSNS Milan Mazurek kričal na rokovaciu sálu protiislamské heslá a podľa niektorých jeho kolegov by mal niesť patričnú zodpovednosť.

Posledný problém

Poslanec by nemal šíriť nenávisť. S tým počítajú predkladatelia zmien v parlamente. "V prípade, že sa to bude opakovať, malo by to byť klasifikované ako trestný čin," myslí si Richard Raši. 

​Niektorí poslanci už oslovili ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú. Tá je pripravená prispieť do právneho riešenia. Podľa poslanca Martina Poliačika sú niektoré výroky neprijateľné, ale naopak si myslí, že siahnuť na výrokovú imunitu by mali ako na poslednú vec. 

Aj generálny prokurátor Jaroslav Čižnár sa vyjadril, že v prípade, že sa poslanec vyjadruje po celý čas slušne, v žiadnom prípade nie je možné, aby bol trestne stíhaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy