Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Správa ŠtB: Trump si bol istý výhrou vo voľbách v roku 1996
Zdielať na

Správa ŠtB: Trump si bol istý výhrou vo voľbách v roku 1996

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Donald Trump si bol istý, že v roku 1996 ako nezávislý kandidát zvíťazí v amerických prezidentských voľbách. Podľa agentúry AP to vyplýva z nedávno zverejnených dokumentov niekdajšej československej tajnej police ŠtB.

Z Československa pochádza Trumpova prvá manželka Ivana, ktorá s ním má tri deti: Donalda juniora, Ivanku a Erika. Ivana navštívila svoju rodnú krajinu v roku 1988, teda rok pred pádom komunistických režimov v mnohých európskych krajinách. Podrobnosti z tejto návštevy sú zaznamenané v tajnej správe ŠtB. Záznam z 22. októbra 1988 uvádza, že Trump odmietol v tom istom roku kandidovať - ​​pre údajný tlak, ktorý bol na neho vyvíjaný - pretože cítil, že je vo svojich 42 rokoch príliš mladý. Mal ale v úmysle zúčastniť sa prezidentských volieb ako nezávislý kandidát v roku 1996, kedy bude mať 50.

"Aj keď to znie ako utópia, Donald Trump si je istý, že uspeje," cituje AP správu ŠtB, ktorá je založená na informácii poskytnutej neupresneným zdrojom. Ten hovoril s otcom Ivany Trumpovej Milošom Zelníčkom o jej návšteve.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy