Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poslanci z parlamentov Európskej únie hovoria o nespokojnosti ľudí
Zdielať na
Politika

Poslanci z parlamentov Európskej únie hovoria o nespokojnosti ľudí

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zvolenie Donalda Trumpa za amerického prezidenta, brexit či nárast extrémistických hnutí a populistických politikov. V západných krajinách narastá nespokojnosť ľudí s tradičnými politickými zoskupeniami a najavo to dávajú hlasovaním. V týchto dňoch aj o tomto hovoria poslanci z parlamentov členských krajín Európskej únie.

Európski i slovenskí politici si uvedomujú, že trend, ktorý je vo svete momentálne, nie je dobrý a ak by pokračoval, mohol by byť až nebezpečný.

"Určite je to jedno z najzložitejších období, cez ktoré Európska únia prechádza," skonštatoval podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič. "Je pravda, že politici sa prestali zaoberať problémami bežných ľudí," dodáva poslankyňa Veronika Remišová.

Ak politici chcú momentálny trend zvrátiť, mali by čo najskôr zareagovať a pokúsiť sa nejako premôcť rozmáhajúcu sa náladu.

"Musíme podstatne viac hovoriť s verejnosťou, možno inými metódami, pretože v opačnom prípade môžeme mať hlbšie problémy v Európskej únii," skonštatoval slovenský premiér Robert Fico.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy