Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nový minister dopravy odvolal šéfa diaľníc Róberta Auxta
Zdielať na

Nový minister dopravy odvolal šéfa diaľníc Róberta Auxta

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Personálne rošády v rezorte dopravy pokračujú. Podľa informácií portálu aktuality.sk totiž nový minister dopravy Árpád Érsek z Mostu-Híd odvolal šéfa Národnej diaľničnej spoločnosti Róberta Auxta, ktorého by mal nahradiť Juraj Valent.

Róbert Auxt pôsobil na čele Národnej diaľničnej spoločnosti ako nominant strany Sieť za ministrovania Romana Brecelyho. Juraj Valent sa už v štruktúrach diaľničnej spoločnosti pohyboval a bol aj členom jej predstavenstva, píše portál aktuality.sk. 

Ministerstvo to potvrdilo

Odvolanie Auxta z postu riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti pre agentúru SITA potvrdilo aj ministerstvo dopravy.


Nastúpil len nedávno

Érsek na post ministra dopravy nastúpil minulý týždeň po zmenách v usporiadaní vládnej koalície. Vo funkcii nahradil nominanta strany Sieť Romana Brecelyho, ktorý ešte predtým podal demisiu. Érsek bol predtým štátnym tajomníkom na ministerstve dopravy.

Zmeny sú následkom prestupu pätice poslancov zo strany Sieť do poslaneckého klubu strany Most-Híd. Sieť má v národnej rade už iba dvoch poslancov a prejavila záujem zlúčiť sa s jednou z koaličných strán. Posty po Sieti preberá po dohode Most-Híd a zmenila sa aj koaličná zmluva.

Pozrite sa, kto šéfoval doprave v minulosti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy