Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Trebišovskom okrese vznikne 1 540 pracovných miest
Zdielať na

V Trebišovskom okrese vznikne 1 540 pracovných miest

Google News Button Sledovať správy

TREBIŠOV / Vláda na dnešnom výjazdovom rokovaní schválila Akčný plán rozvoja okresu Trebišov. Hlavným cieľom akčného plánu je znížiť nezamestnanosť v okrese a podpora vytvorenia 1 540 pracovných miest do roku 2020 uviedol to premiér Robert Fico.

Z odhadovanej finančnej investície v rokoch 2016 – 2020 vo výške 114 miliónov eur sa predpokladá krytie z verejných zdrojov vo výške 83 miliónov eur a 31 miliónov eur má byť z eurofondov a vlastných zdrojov.

Minister hospodárstva Peter Žiga uviedol, že sa vláda zaoberá aj udržaním prevádzky v stratovej Elektrárni Vojany (EVO), ktorú vlastník, Slovenské elektrárne (SE), podľa pôvodných zámerov plánovali zavrieť. O prácu by tak prišlo približne 400 ľudí, pričom priamo vo výrobe vyše sto.

Z plánovaného vytvorenia 1 540 nových pracovných miest do konca roka 2020 má vzniknúť 1 450 v oblasti podnikania a verejných službách, ostatné vzniknú v iných sférach.

Vysoká nezamestnanosť

Realizácia akčného plánu má eliminovať dlhodobú vysokú nezamestnanosť v okrese Trebišov. Miera nezamestnanosti dosiahla ku koncu vlaňajšieho roka 18,4 percenta, pričom bola takmer o tri štvrtiny vyššia oproti slovenskému priemeru. V máji tohto roku miera evidovanej nezamestnanosti dosiahla 16,6 percenta, čo predstavuje 10 707 uchádzačov o zamestnanie.

Prišli aj odporcovia

Premiéra Roberta Fica dnes v Trebišove pred rokovaním kabinetu vítalo približne šesťdesiat občanov. Boli medzi nimi aj ľudia s transparentmi s nápisom Baštrnák – Kaliňák a Fico odstúpte...

Súvisiace články

Najčítanejšie správy