Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Budú deti stavať snehuliaka z blata alebo zo snehu? Takéto bude víkendové počasie
Zdielať na

Budú deti stavať snehuliaka z blata alebo zo snehu? Takéto bude víkendové počasie

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Teplý február pokračuje. Taká je základná informácia o počasí na nasledujúce víkendové dni. Piatkové počasie sa nieslo v znamení prúdenia teplého vzduchu od juhozápadu k nám. Počas víkendu príde k zmene a aj keď sa jemne ochladí, teplota zostane aj naďalej neštandardne vysoká.

Sobotňajšie počasie 

V sobotu očakávame už v noci pribúdanie oblačnosti od západu až severozápadu k nám. Teda už nad ránom bude na západe oblačná až zamračená obloha, ale zrážky nastúpia až neskôr. Pribúdanie oblačnosti a zrážky súvisia s prítomnosťou studeného frontu nad naším územím. Denná teplota bude od 6 do 12°C. Oblakov postupne pribudne na celom Slovensku, len na krajnom východe ich bude počas soboty ešte menej. Zrážky sa objavia najmä na severe územia, so snežením musíme počítať až od výšky približne 1 500 metrov.

Ako bude vyzerať počasie v nedeľu? 

Nedeľa bude s premenlivou, prechodne až veľkou oblačnosťou. Naďalej sa budú zrážky vyskytovať najmä na severe krajiny, ale nebude ich veľa. Hranica sneženia poklesne na asi 800 metrov. Do rána teplota poklesne na 4 až 0°C, v dolinách a kotlinách bude do -3°C. Denná maximálna teplota bude v základnom intervale od 7 do 12, ale na severe bude chladnejšie, od 3 do 7°C.

Začiatok budúceho týždňa by nemal priniesť výraznú zmenu

Naďalej bude denná maximálna teplota od 3 do 11°C, ale bude prevládať prevažne veľká oblačnosť a častejšie sa budú objavovať zrážky, no sneženie až od stredných polôh. Budúci týždeň začínajú u nás v niektorých samosprávnych krajoch jarné prázdniny. Patrilo by sa, aby sa prázdninové dni trávili stavaním snehuliaka, lyžovačkou, jednoducho na snehu. No súčasná zima nepraje sneženiu.

V súčasnosti sa trvalá snehová pokrývka vyskytuje až od približne 1 200 metrov a prevažuje v lyžiarskych strediskách sneh technický. Jeho kvalita však pod vplyvom výrazného oteplenia nie je veľmi dobrá, niektoré lyžiarske strediská už obmedzujú svoju prevádzku. Ak sa predsa len rozhodnete ísť na lyžovačku, skontrolujte si či vaše lyžiarske stredisko ešte vleky prevádzkuje. A ak aj áno, počítajte s tým, že najlepšiu kvalitu má svah skoro ráno, keď sa ešte netopí.

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.