Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vojdeme do Nového roka so snehom na topánkach? Toto nás čaká najbližšie dni
Zdielať na

Vojdeme do Nového roka so snehom na topánkach? Toto nás čaká najbližšie dni

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Na Slovensku pokračuje aj naďalej teplé, až veľmi teplé decembrové počasie, ktoré spôsobuje prekonávanie dlhodobých teplotných rekordov. Vyzerá to tak, že aj posledné dni tohto roku a začiatok roku nového neprinesie inú verziu zimného počasia. 

Sobota bude oblačná až zamračená, na severe sa ojedinele objavia prehánky, až od asi 1600 m snehové. Popoludní je šanca na pretrhnutie oblačnosti a miestami sa objavia na oblohe slnečné lúče. Denná teplota bude vysoká, od 3 do 8 stupňov Celzia, na západe budú lokality s teplotou až okolo 10 stupňov Celzia. 

Nedeľa neprekvapí

Nedeľné počasie sa nebude veľmi líšiť od toho sobotného. Naďalej očakávame veľa oblakov, zrána hmlisto. Ojedinele slabé zrážky a stále teplo. V noci od 3 do -3 stupne Celzia, cez deň od 2 do 7 stupňov Celzia, na západe stále okolo 9 stupňov Celzia. 

Nový rok začne oblačnou až zamračenou oblohou, ktorá zabráni sledovať svetelné divadlo na oblohe v mnohých našich mestách. K oblačnosti sa pridá aj dážď, snežiť bude spočiatku vo vysokých horských polohách, ale počas dňa sa hranica sneženia zníži na asi 1000 metrov. Zostane ale teplo, od 2 do 7 stupňov Celzia, na západe a juhu stredného Slovenska od 7 do 11 stupňov Celzia. 

Lyžiari sa nepotešia

Prvé dni budúce roku neprinesú výraznú zmenu. Nádej na ochladenie by mohla prísť so sviatkom Troch kráľov, ale to je ešte ďaleko. Ak trávite tieto dni na horách a zostávate aj naďalej, už viete, že kvalita snehu sa pod vplyvom teplého počasia výrazne zhoršila. V lyžiarskych strediskách pod asi 800 - 900 metrov sa sneh roztopil, je tam nesúvislá snehová pokrývka a lyžovať sa tam nedá.

V iných lyžiarskych strediskách sneh sadol, ale na jeho povrchu sa vytvorila ľadová škrupina, ktorá si predsa len vyžaduje väčšie lyžiarske majstrovstvo. Na horách v ostatných dňoch fúkalo a aj fúkať bude, nad pásmom lesa treba počítať s búrlivým vetrom až víchricou, prechodne až silnou víchricou. 

Aktuálne informácie o počasí nájdete TU.

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.