Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vlámali sa do lekárne pre náplasti, ktoré obsahujú drogu
Zdielať na

Vlámali sa do lekárne pre náplasti, ktoré obsahujú drogu

PRIEVIDZA / Prievidzskí mestskí policajti majú na pult centrálnej ochrany napojených 100 objektov. V noci sa v jednom z nich ozval alarm. Išlo o lekáreň v centre mesta. Hliadka bola na mieste do dvoch minút a páchateľov zadržala priamo na mieste.

Zlodeji mali všetko naplánované. V lekárni počas dňa nepozorovane otvorili okno. "Si pripravili pôdu tak, že jeden z nich v objekte nechal pootvorené okno, cez ktoré sa dostali dnu a pokúsili sa lekáreň vykradnúť," konštatoval Vít Zajac z mestskej polície.

Nezistili si však podstatnú vec. Lekáreň je napojená na pult centrálnej ochrany, ktorý majú na starosti mestskí policajti. Len čo vošli zlodeji dnu, spustil sa alarm. "V noci o druhej signalizoval objekt poplach, hliadka tam bola do dvoch minút. Na mieste bola spozorovaná osoba s batohom plným vecí, ktorá bola vyzvaná, aby pristúpila k hliadke," opísal akciu Zajac. Muž nemal inú možnosť, ako spolupracovať. Vzdal sa a ku všetkému sa priznal. "Ukázalo sa, že nešlo o jedného páchateľa. Druhý sa mal nachádzať v objekte. Potom na základe vyšetrovania bolo zistené, že krátko pred príchodom hliadky stihol ujsť, ale takisto bol stotožnený," informoval Zajac z mestskej polície. Páchatelia sa policajtom priznali, že do lekárne prišli kradnúť fentanylové náplasti. "Tie náplasti, to je droga. Náplasti obsahujú drogu, z ktorej väčšinou narkomani varia," konštatoval odborník na liečbu závislosti Marián Daubner. 

Biznis s kradnutými náplasťami im prekazili mestskí policajti. Tí ich odovzdali kolegom zo štátnej polície. "Poverený príslušník obvodného oddelenia policajného zboru v Prievidzi vzniesol obvinenie voči 30- a 40-ročnému mužovi pre prečin krádeže spáchanou formou spolupáchateľstva," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. Obaja boli za krádeže stíhaní aj v minulosti. Jeden z nich sa dokonca dopustil tohto skutku dvakrát v priebehu posledných 12 mesiacov. Zlodeji sú momentálne v policajnej cele a čakajú na súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy