Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Aké bude počasie v najbližších májových dňoch? Čaká nás zmena
Zdielať na

Aké bude počasie v najbližších májových dňoch? Čaká nás zmena

BRATISLAVA / Aj keď piatok, 19. mája, má na západe krajiny v ranných hodinách stále zamračenú tvár, vo východnej polovici je už slnko na oblohe a veselo svieti. Postupne sa slnečná obloha bude viac a viac ukazovať aj na západe, len musíme byť trpezliví.

Na počasie začne mať vplyv prúdenie teplejšieho vzduchu od juhovýchodu po okraji výbežku vysokého tlaku, ktorý k nám zasahuje od severu. Ale aby to nebolo také jednoduché, oblačnosť nad západom je oblačnosť rozpadávajúceho sa frontálneho rozhrania. Ak to zhrniem, tak dnešný, piatkový deň bude polooblačný až oblačný, na západe spočiatku ešte až so zamračenou oblohou.

Oteplí sa, dnešné maximum bude od 14 do 16°C na severe, po 21°C na juhu, ale na východe a juhovýchode bude dnešná teplota až do 24°C! Postupne len slabý vietor. Prúdenie teplého vzduchu k nám bude pokračovať aj v ďalších dňoch a pretože sa už naplno prejaví vysoký tlak, máme pred sebou pekné májové dni. Víkend, ale aj prvá polovica budúceho týždňa budú slnečné, len popoludní pozor na vývoj kopovitej oblačnosti a možné prehánky alebo aj búrky.

Denná teplota parádna! Počítajte s teplotou od 20 na severe a po 27°C na juhu. Čo poviete? Môže byť?

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.