Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Okrádač mŕtvol sa kajá, do basy sa mu nechce
Zdielať na

Okrádač mŕtvol sa kajá, do basy sa mu nechce

Otec štyroch detí kradol mŕtvolám zlaté zuby a teraz sa bude snažiť vyhnúť väzeniu. S vyšetrovateľmi totiž údajne vzorne spolupracuje. Až do tejto chvíle bol v záložni speňažiť zo zubov pochádzajúce zlato najmenej 30-krát.

Už pol roka bratislavská polícia vypočúva svedkov, podozrivé osoby a samozrejme zamestnancov niektorých bratislavských pohrebníctiev preto, aby vyšetrovateľ obvinil hrobárov, zapojených do výnosného kšeftu so zlatými zubami nebožtíkov.

Pišta Horváth je už na slobode

Pišťa Horváth z dedinky Horná Potôň je hrobár, ktorý okrádal niekoľko rokov mŕtvoly minimálne s jedným komplicom. Naše informácie, ktoré sme pred časom dali polícii ho dostali do basy, no už niekoľko dní je na slobode.

Býva v starom dome.  Keď zistil, že ho čakáme, jednoducho utiekol a po svojej rodine odkázal, že s nami o ničom hovoriť nebude. Podľa informácii, ktoré sme získali od svedkov v tomto vyšetrovaní, Pišta Horáth mal okradnúť približne 30 nebožtíkov.

Záložne vraj navštívil 30-krát

Skrutkovačmi alebo kliešťami vylamoval zlaté zuby, bral retiazky a zlaté prstene. Aby v záložni nezistili, že ide o zuby, korunky, mostíky a zlaté protézy porozbíjal alebo rozlámal na drobné kusy. Keď sme mu telefonovali krátko pred jeho zadržanám políciou, všetko hádzal na svojich kamošov.   

Priamo pred vyšetrovateľom sa sám priznal, že každá návšteva záložne mu priniesla od 110 do 150 eur. Záložne vraj navštívil minimálne 30-krát. Teda, za zlato dostal na ruku od 3 300 do 4 500 eur.

Do basy sa možno ani nedostane

Keďže s políciou teraz veľmi ochotne spolupracuje, je pravdepodobné, že sa do basy za hanobenie mŕtvych, otec inak krásnych štyroch detí, vôbec nedostne. Údajne sa bude chcieť s prokurátorom dohodnúť, na vine a treste. Polícia zrejme obviní ešte dvoch Pištových parťákov.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy