Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
ANKETA: Joint trávy je ako 20 cigariet naraz. Vraj...
Zdielať na
Krimi

ANKETA: Joint trávy je ako 20 cigariet naraz. Vraj...

Odborníci tvrdia, že marihuana je oveľa škodlivejšia ako cigarety. Stačí vyfajčiť jeden joint. Vraj je to to isté, ako by ste vyfajčili dvadsať cigariet naraz. Problém má aj 27-ročný muž z Galanty, ktorého nedávno chytili policajti. Za vrecúško s marihuanou mu hrozia až tri roky za mrežami.

Mladík prechádzal po ulici v Galante, kde sa podrobil náhodnej policajnej kontrole. Našli u neho vrecúško s obsahom zelenej sušenej rastliny. Dobrovoľne ho vydal a zároveň sa podrobil aj sterom z rúk. " Expertízne skúmanie potvrdilo, že rastlinou bolo konope, na 4 až 11 dávok," uviedla hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová.

Marihuanu riešia každý deň

Každý deň sa policajti v službe stretávajú s ľuďmi, ktorí pri sebe majú marihuanu. Tú väčšinou ponúkajú a predávajú ďalej. Škodia nielen sebe ale i ostatným.

Podľa odborníkov je marihuana škodlivejšia ako normálne cigarety či alkohol. V porovnaní s tabakovou cigaretou totiž obsahuje až 14 krát viac chemických látok spôsobujúcich rakovinu. Stačí teda vyfajčiť jeden tzv. "joint" a je to akoby ste vyfajčili dvadsať cigariet naraz.

To, že marihuana škodí, potvrdil aj praktický lekár Valér Husarovič. "Môže spôsobiť okrem teda rakoviny pľúc, samozrejme spôsobuje psychické poruchy, závislosť, stratu pamäte, stratu orientácie, až halucinácie. Sluchové a zrakové halucinácie, spomalenú reakciu," dodal Husarovič.

Napokon len v stredu zadržali policajti aj dílera v Kátove, kde našli doslova "marihuanový raj". Viac si prečítajte TU!

TV JOJ/ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy