Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na potrate bola v 6. mesiaci tehotenstva! Obvinila lekára...
Zdielať na

Na potrate bola v 6. mesiaci tehotenstva! Obvinila lekára...

55 / ročný lekár vlastní niekoľko kliník, ktoré vykonávajú potraty. Teraz má však na krku obvinenia z piatich vrážd prvého stupňa, údajne kvôli tomu, že potraty vykonal v neskorom štádiu tehotenstva. A vyšetrovanie iniciovala práve jedna zo žien, ktorá na potrate bola v 6. mesiaci...

Obvinený doktor Steven Chase Brigham z New Jersey už bol prepustený na kauciu vo výške 500 tisíc dolárov. Po celých USA vlastní kliniky vykonávajúce potraty. Tie vykonával aj on sám s ďalšou lekárkou, Nicolou Irene Rileyovou, teraz rovnako obvinenou z vraždy prvého stupňa v jednom prípade, v štátoch New Jersey a Maryland na východe USA.

Podľa agentúry Reuters môže byť tento prípad prvým testom marylandského zákona o potratoch, ktorý umožňuje obviniť z vraždy osoby "zamýšľajúce spôsobiť smrť životaschopného plodu".

Lekár Brigham prišiel už o svoju lekársku licenciu v štáte New York, kde vykonal potraty u dvoch žien po viac než prípustných 24 týždňoch tehotenstva. Dopustil sa "hrubého zanedbania", keď počas zákrokov poranil maternice žien a nezaistil pre ne riadny prevoz do nemocnice.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy