Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Telefonovanie zadarmo? Stačí kábel a búdka...
Zdielať na

Telefonovanie zadarmo? Stačí kábel a búdka...

Dnes sa už kradne naozaj všeličo. Ničím výnimočným nie je nelegálny ober plynu, či elektriny. Na čierno sa však dá odoberať aj telefónny signál. Dokázal to muž z obce Nesvady, ktorý z bytu telefonoval cez verejný telefónny automat bez toho, aby zaplatil čo i len cent.

Množstvo hovorov, no automat bez mincí...

"Pri bežnej kontrole sme zistili nadmerné účtovanie hovorov na ťarchu našej spoločnosti z telefónneho automatu v obci Nesvady. 20. decembra sme preto podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa," informoval hovorca Slovak Telekom Martin Vidan.

Z istého bytu na poschodí v Nesvadoch totiž už od mája išli hovory na účet tohto automatu. A nebyť kontroly, nič by sa nezistilo. V dedinke s 5 tisíc obyvateľmi, kde pravdepodobne už každý vlastní mobilný telefón, sa však spoločnosti zdal účet jednoducho privysoký. A aj keď hovory zaznamenával automat osem mesiacov, priehradka na mince zívala prázdnotou.

Bývalý technik sa s ľahkosťou "napichol"

Pre bývalého technika však napichnúť automat nebol problém. Teraz prípad preveruje polícia. Telefonickej spoločnosti vola spôsobená škoda za viac ako tisíc eur. V prípade dokázania viny technikovi hrozia 2 roky za mrežami.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy