Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
ROZHOVOR: Starosta Žehne sa opil a nabúral do policajtov
Zdielať na

ROZHOVOR: Starosta Žehne sa opil a nabúral do policajtov

Na vianočné sviatky istotne nebude spomínať v dobrom starosta Žehne pri Prešove. Pred Vianocami sa podgurážil, sadol do auta a čo čert nechcel, vpálil rovno do policajného auta. Hrozí mu tak, že príde o miesto starostu. Po niekoľkých pokusoch sa nám s ním podarilo skontaktovať, no jeho vyjadreniam sme sa nestačili čudovať.

"Ani neviem, ako sa to stalo..." komentoval starosta nehodu. Na otázku reportéra Pavla Janiča, či mu bol nameraný alkohol, odpovedal : "Ja neviem vám povedať, veď to má na starosti polícia."

Starosta pri obci Mirkovce nezvládol riadenie a "ťukol" do policajného auta. Okamžite musel vystúpiť a podrobiť sa dychovej skúške. Tá bola na jeho veľkú smolu pozitívna. Policajti mu namerali takmer 2 promile alkoholu v krvi.

Škodu na autách odhadujú policajti na približne 1500 eur. Okrem toho starostu obvinili z prečinu ohrozovania pod vpylvom návykovej látky. Podľa našich informácií mal skončiť v cele predbežného zaistenia (CPZ). Jeho lekár to však neodporúčal.

Po nehode tak starosta prišiel o vodičský preukaz. Je obvinený z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. No a trasie sa pod ním aj starostovská stolička...

Poriadne vrásky na čele spôsobil dedinčanom aj starosta Hermanoviec. Toho obvinili z gamblerstva, pretože obecné peniaze sa rozkotúľali jedna radosť. Približne 105-tisíc eur zmizlo podľa niektorých dedinčanov v kasínach a stávkových kanceláriach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy