Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Samopal vz.58. Zlodeji ho u nás používajú čoraz častejšie
Zdielať na

Samopal vz.58. Zlodeji ho u nás používajú čoraz častejšie

V utorok sa odo hrali na západe Slovenska tri rôzne lúpeže, ktoré mali jedného spoločného menovateľa. Bol ním samopal vz. 58, ktoré zlodeji použili na zamestnancov banky v Smoleniciach, strašili ním aj maskovaní muži za policajtov pancierový voz s peniazmi pri Vinohradoch nad Váhom aj vagabundi v Nových Zámkoch. Takýmto samopalom sú vybavené aj policajné hliadky...

Samopal v Devínskej Novej Vsi

O samopaloch vz. 58 sa povedalo veľa. Asi najviac sa o nich začalo hovoriť po krvavej masakre v Devínskej Novej Vsi. Šialený vrah Harman vtedy takýmto upraveným samopalom vyvraždil svojich susedov.

Tento samopal dostali do výzbroje aj policajné hliadky. Tu sa však rovnako vyskytli problémy. Policajti neboli zvyknutí používať takto vysoko účinné zbrane. A tak sa stalo, že strely zo strelnice skončili v rodinnom dome v neďalekej dedine... Alebo ho policajti zabudli.

So samopalom do banky

Podobne využili túto strašidelnú zbraň aj lupiči, ktorí v utorok napríklad prepadli pobočku VÚB banky. Vydesili zamestnancov, klientov a z banky si pokojne odniesli neuveriteľných 71 tisíc eur.

Podľa našich informácií nie je dokonca problém túto zbraň získať na čiernom trhu.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy