Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Raj pre Rómov, peklo pre ostatných. Stará Ľubovňa má strach
Zdielať na

Raj pre Rómov, peklo pre ostatných. Stará Ľubovňa má strach

Život niektorých rodín v jednej z mestských častí Starej Ľubovne sa mení na peklo. Tvrdia, že mesto tam začína budovať pre Rómov raj na zemi. Zo strachu pred vandalmi niektorí ľudia vraj už nevychádzajú ani na ulicu.

"Mesto dáva všetko cigáňom a to je už neúnosné," sťažuje sa jedna z obyvateliek mestskej časti. "Keby som tu nemal tých psov, tak koniec," tvrdí ďalší. "Pred nejakou dobou tu znásilnili jednu pani. A čo, my máme čakať, kedy naša mama bude na rade?" dodáva ďalšia obyvateľka. "Sa vám najskôr pozdravia, že pochválen Ježiš Kristus a potom vás už kur**je, čo len sa mu páči..."

Ostnaté drôty, kamery, strážne psy

Tak takto reagujú ľudia na fakt, že mesto už pre tunajších Rómov odkúpilo kostol, školu a kultúrne stredisko. Ďalším darčekom má byť stredná škola a učiť sa v nej majú rómski žiaci.

Táto informácia ľudí šokovala a majú strach, čo bude ďalej. Už teraz vraj musia ich domovy strážiť niekoľko strážnych psov a kamerový systém. Kovové brány lemujú ostnaté drôty.

Deje sa niečo na magistráte?

Primátorovi preto doručili otvorený list, v ktorom žiadajú, aby z ich mestskej časti nebudoval rómsky raj na zemi. Z magistrátu však prišla strohá odpoveď. "My sme to samozrejme zaevidovali," povedal jeho prednosta Anton Karniš.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy