Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rotvajlera Koru odvliekli do karanténnej stanice. A zmizla...
Zdielať na

Rotvajlera Koru odvliekli do karanténnej stanice. A zmizla...

Nezvyčajnú situáciu zažívajú manželia z Plešivca, ktorým bez ich vedomia zobrali čistokrvného rotvajlera. Úrady ho totiž považovali za túlavé zviera. Z karanténnej stanice však pes zmizol. Vraj ušiel. Teraz nikto nevie, kde je. Majiteľ psa podal trestné oznámenie na pracovníčku Slobody zvierat.

"Chcú ma presvedčiť, že z takto zabezpečenej brány sám ušiel, to si neviem predstaviť," tvrdí majiteľ fenky čistokrvného rotvaljera Kory Dragan. Podľa manželov z Plešivca zvieraťu niekto "pomohol". Zviera odviezla do karanténnej stanice vo Fiľakove práve Beáta Jagošová zo Slobody zvierat. "Mne zavolal starosta z Plešivca, ktorému sa ľudia sťažovali, že pes behá pred bránou, je vychudnutý, agresívny a ohrozuje ľudí."

Kora utiekla z karanténnej, tam však o nej nevedia

"Bol to síce strážny pes, ale nikdy nikomu neublížil, veď vyrastal s mojimi dvoma malými deťmi," bránia sa majitelia. Agresívny nebol ani podľa starostu. No kameňom úrazu je samotná karanténna stanica. V nej totiž o žiadnom rotvajlerovi nikdy nepočuli. "Psíka sme previezli do Fiľakova, bohužiaľ, ušiel nám," tvrdí Jagošová. "Zatiaľ nič neviem o tom, u mňa nie je rotvajlerka," hovorí zase správca stanice.

Útek fenky z karanténnej stanice však polícii nikto nenahlásil. Tak kde je fenka Kora a videla niekedy samotnú stanicu? Nikto ani netuší, kde bol a je rotvajler za stovky eur. "Hneď zajtra podávam trestné oznámenie," hovorí nešťastný majiteľ. Aj s manželkou prosia obyvateľov o pomoc pri pátraní po dvojročnej Kore.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy