Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kauza Kuřim: Tyranka Škrlová je na slobode
Zdielať na

Kauza Kuřim: Tyranka Škrlová je na slobode

Barbora Škrlová, ktorá figurovala v kauze Kuřim je na slobode! Okresný súd v Havlíčkovom Brode súhlasil s podmienečným prepustením Barbory, ktorá bola odsúdená na päť rokov za týranie detí.

Za nápravu Škrlovej, zaistenie bývania a poskytnutie finančnej pomoci sa zaručil spolok Šalamoun. Ten už pomohol viacerým trestaným. "Za 16 rokov spolok Šalamoun požiadal o veľa podmienečných prepustení a desiatok milostí. Ani jeden z našich klientov nesklamal, nevrátil sa do väzenia a nezačal páchať trestnú činnosti," uviedol obhajca John Bok. Štátny zástupca však proti tomuto rozsudku podal sťažnosť.

Polepšila sa

Škrlová sa na rozhodnutí súdu nezúčastnila. Podľa sudkyne Jany Panskej, si odsedela viac ako dve tretiny trestu a súd dospel k záveru, že sa polepšila. "S ohľadom na závažnosť previnenia bola stanovená vyššia skušobná doba, ktorá bude trvať päť rokov za dohľadu probačného úradníka," uviedla Panská.

Škrlová bola vo väzení od jesene 2008. 37-ročná žena je známa tým, že sa vydávala za trinásťročnú Aničku alebo týraného chlapca Adama. O predčasné prepustenie žiadala už v máji. Sudca ale žiadosť zamietol, pretože chýbal posudok psychológa.

Najsledovanejší prípad za posledné roky

Brnenský krajský súd vyniesol rozsudok v kauze Kuřim v októbri 2008. tento prípad bol jeden z najsledovanejších za posledné roky. Súd svojim rozhodnutím poslal na deväť a desať dokov do väzenia dve sestry. A to za brutálne týranie synov jednej z nich. Barbora Škrlová  sa vydávala za 13-ročnú Aničku a po svojom úteku do Nórska aj za týraného chlapca Adama.

ANO

Súvisiace články

Najčítanejšie správy