Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na spidermana z Luníka IX boli policajti krátki
Zdielať na

Na spidermana z Luníka IX boli policajti krátki

Policajtov v Košiciach zamestnala počas noci fatálna chyba ich kolegov. Tí zadržali muža, ktorý im ale vzápätí ušiel. Takže ho bolo treba potom hľadať. Hrdinu z košického Luníka IX teraz nevolajú jeho fanúšikovia inak ako Spiderman.

V poslednom čase sa na políciu ženie zlé meno z každej strany. Tento raz v Košiciach. Postaral sa o to kriminalista, ktorému priamo spod rúk ušiel lúpežník. A to spôsobom, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani Roman Červenka, ktorý má s podobným činom skúsenosti.

Svedok naháňačky František vraví: "Možno ani tie potkany, čo tu žijú, nedokážu to, čo urobil on." O neopakovateľný kúsok sa postaral 27-ročný obyvateľ Luníka IX, ktorého policajti najskôr zatkli, no potom im ušiel spod nosa. Človek by si povedal: nemožné. Na rukách mal totiž putá a sedel v policajnom aute! "V ktorom bol aj policajt, ktorý ho strážil. Podozrivý náhle s putami na rukách z vozidla vyskočil a ušiel," vraví hovorca KR PZ Košice Alexander Szabó.

Akrobat z Luníka, ktorého zatkli pre lúpež, sa rozbehol do brány a únikovú cestu si hľadal cez byty susedov. Obyvatelia sídliska videli takúto scénu len vo filmoch, aj to fantastických. "Spiderman a Batman oproti nemu nie sú nič," myslí si svedok incidentu František.

S putami na rukách vyliezol až na strechu

S putami na rukách lozil po balkónoch a zo štvrtého poschodia sa dotiahol až na strechu. Po tomto výkone sa stal na Luníku IX hrdinom a už sa našli jeho prví nasledovníci. František: "Teraz je tu hviezda." Po chybe kolegu obsadili policajti celý Luník IX a akrobata so zlodejskými sklonmi dolapili až nadránom.

A ako reaguje polícia na to, že jej príslušníkom ušiel páchateľ so želiezkami priamo z auta? "Voči policajtom bolo začaté disiciplinárne konanie a v prípade preukázania viny budú vyvodené prísne disciplinárne opatrenia," vraví hovorca KR PZ Košice Alexander Szabó.

Spiderman_Luník IX_útek_polícia

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy