Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na východe sa vykoľajil vlak. Ľudia museli čakať na staniciach
Zdielať na

Na východe sa vykoľajil vlak. Ľudia museli čakať na staniciach

Zdĺhavé cestovanie zo západu na východ Slovenska sa piatok večer ešte o niečo pretiahlo. Vlaky plné ľudí, ktorí išli domov na sviatky, stopli v železničných staniciach. V Spišskej Novej Vsi sa totiž vykoľajil nákladný vlak.

V týchto dňoch zažívajú pre "Dušičky" nápor všetky dopravné uzle. presun Slovákov zo západu na východ v piatok večer ešte skomplikoval vykoľajený vlak v Spišskej Novej Vsi. Vlaky na trati z Bratislavy do Košíc meškali minimálne hodinu a pol. 

Namiesto piatich hodín cestovania vlakom tak ľudia strávili cestou domov takmer celý deň. Prvý vlak odišiel zo spišskonovoveskej stanice pred deviatou večer.

Práva cestujúcich

Na internetovej stránke slovakrail.sk sa uvádza, že ak ste meškali viac ako šesťdesiat minút máte nárok na vrátenie 25% ceny cestovného dokladu v prípade meškania od 60 do 119 minút. 

Na to, aby vám boli vrátené peniaze potrebujete vyplniť formulár "Žiadosť o poskytnutie odškodnenia a náhrady nákladov v medzinárodnej osobnej preprave". ten je k dispozícii vo vlaku u sprievodcu, či na stanici, alebo aj na internete.

Podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko Jany Grešnerovej, spoločnosť pri odškodnení cestujúcich bude postupovať v podľa platného prepravného poriadku.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy